Yerel seçim sonuçlarına ilişkin istişarelerini 1 aydır sürdüren Ak Parti yönetiminde beklenen değişikliğin bir türlü yaşanmaması tartışma yarattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, seçim yenilgisinin sorumluluğunu kimse almak istemediği için tepki gösterdiği bildirildi.

Cumhurbaşkanı: Kimse bize oy vermek zorunda değil

Erdoğan'ın, "Bazı arkadaşlar, tek sorumlu benmişim gibi davranıyor. Bütün sorumluluğu bana yüklemek isteyenler var. Ama burada ben tek başıma değildim, hepimiz sorumluyuz. Kongre diyorum, kongreye karşı olanlar bile var aramızda. ‘Ne gerek var kongreye’ deniyor. Bu nedenle, teşhisi doğru koyup tedaviyi iyi yapmamız lazım. Çünkü kimse, bize oy vermek için mecbur değil" şeklinde konuştuğu öğrenildi.

Marmaris’te bazı temaslarda bulundu

Marmaris'teki devlet konuk evinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gerçekleştirdiği bazı temaslara dair Türkiye Gazetesi'nden Yücel Kayoğlu'nun haberine göre; Ramazan Bayramı süresince yapılan bu temasların, AK Parti'nin gelecekteki rotasını etkileyeceği belirtiliyor. Erdoğan'ın, bayram boyunca önemsediği bazı isimlerle fikir alışverişinde bulunduğu ve parti içinde önceki dönemlerde görev yapmış kişilerle de görüştüğü ifade ediliyor.

Fazla Mesai ve İzin Sisteminde Kamuda Yeni Dönem Resmen Başladı Fazla Mesai ve İzin Sisteminde Kamuda Yeni Dönem Resmen Başladı

Ak Parti’de kişiler değil, politikaları da değişebilir

Bu temasların, AK Parti'nin sadece kişiler bazında değil, aynı zamanda politikalarında da değişiklik yapılacağına işaret ettiği belirtiliyor. AK Parti içinde yapılan değerlendirmelerde, Erdoğan'ın bakış açısında bir değişiklik olduğuna dair yorumlar yapıldığı aktarılıyor.