Karakaş, kök maaşlara zam yapılması gerektiğini belirterek, "Eğer kök maaşlara artış olmazsa, 4 milyonun üzerinde emekli 10 bin TL maaş almaya devam ederse bu bir infiale yol açar. Temmuz ayında açlık sınırı 20 bini geçecek. Açlık sınırı göz önünde bulundurularak emeklilere bir kereye mahsus seyyanen zam yapılması gerekiyor" dedi.

Motorin Fiyatlarında İndirim Müjdesi! Motorin Fiyatlarında İndirim Müjdesi!

Emekliler İçin Kritik Temmuz Ayı

Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre, emeklilerin gözleri Temmuz ayında maaşlarına yapılacak zam oranında. SGK uzmanı ve Türkiye Gazetesi yazarı İsa Karakaş, emekli maaşlarına yapılması gereken artışla ilgili görüşlerini paylaştı. Karakaş, mevcut durumda en düşük emekli maaşının açlık sınırının yarısına düştüğünü vurguladı ve bu duruma acil müdahale edilmesi gerektiğini belirtti.

Geçmiş ve Bugün Karşılaştırması

Karakaş, açıklamasında, "2003 yılında en düşük SSK emeklisinin maaşı 1.5 asgari ücrete yakındı. Geldiğimiz noktada ise emekli maaşı asgari ücretin yüzde 60'ına kadar düşmüş. 2023 Haziran ayında dahi asgari ücretin yüzde 88'ine denk geliyor" ifadelerini kullandı.

Seyyanen Zam Gerekliliği

Karakaş, eğer kök maaşlara artış yapılmazsa, 4 milyonun üzerinde emeklinin 10 bin TL maaş almaya devam etmesinin infiale yol açacağını belirtti. "Temmuz ayında açlık sınırı 20 bini geçecek. Dolayısıyla açlık sınırının yarısına düşecek bir emeklilik maaşını hayal bile etmek istemiyoruz" dedi ve ekledi: "Açlık sınırı göz önünde bulundurularak emeklilere bir kereye mahsus seyyanen zam yapılması gerekiyor. Ondan sonra mevcut sisteme dönülüp oransal bir şekilde sistemin kendi mecrasında yürümesi için düzenleme yapılması gerekiyor."