Gazeteci Ekrem Açıkel, kulis bilgilerine dayanarak, Temmuz ayında emekli maaşlarına yüzde 25 oranında zam yapılabileceğini belirtti. 

Emekli Maaşlarına Yüzde 25 Zam Beklentisi

Açıkel, “Öpüp başımıza koyalım” diyerek, bu zam oranının beklentileri karşılayıp karşılamayacağını değerlendirdi. Merkez Bankası’nın piyasa anketine göre maaşlara yüzde 25-26 arasında zam yapılması bekleniyor.

Kök Maaş Sorunu ve Emeklilerin Talepleri

Açıkel, ayrıca emeklilerin yaşadığı kök maaş sorununa da dikkat çekti. “Kök maaş sorunu hâlâ çözülmedi. İsterse yüzde 25 zam gelsin, kök maaşınız 7 bin TL, 7 bin 500 TL veya 8 bin TL olduğunda, yeniden en düşük emekli maaşını almaya devam edeceksiniz,” dedi. 

Kök maaşların artırılması gerektiğini vurgulayan Açıkel, en düşük emekli maaşının 10 bin TL’ye tamamlanmasının beklendiğini ifade etti.

Hayat Pahalılığı ve Emeklilerin Durumu

19 bin TL’ye dayanan açlık sınırı ve yüksek enflasyon nedeniyle hayat pahalılığını en derinden hisseden emekliler, 10 bin TL ile geçinmekte zorlanıyor. Emekliler, ekstra maaş zammı taleplerini hükümete iletmiş olsa da, bekledikleri yanıtı alamadı.

Altı Aylık Enflasyon Farkı Kesinleşecek

İktidar cephesinden, Temmuz ayında yapılacak enflasyon farkı zammı açıklandı ve beş aylık enflasyon farkı toplamda yüzde 22,72 olarak belirlendi. Bir aylık verinin de eklenmesiyle birlikte, altı aylık enflasyon farkı kesinleşecek. 

Emekli maaşlarıyla ilgili gelişmeleri yakından takip ediyor ve sizlere doğru haberi ilk duyurmak için tüm gelişmeleri an be an yayınlamaya devam edeceğiz.