1 milyon kamu işçisi için de ikramiye ödemelerinin tarihleri Resmi Gazete’de yayınlandı.

Emeklilerin İkramiye Takvimi

Emeklilerin Kurban Bayramı ikramiyeleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen hafta yaptığı açıklama ile 10-14 Haziran 2024 tarihleri arasında yatırılacak. Emeklilerin 4A, 4B ve 4C statülerine göre farklı günlerde ödeme alacakları belirtildi.

Motorin Fiyatlarında İndirim Müjdesi! Motorin Fiyatlarında İndirim Müjdesi!

                  •               4C (Emekli Sandığı): 10 Haziran 2024

                  •               4B (Bağ-Kur): 11 Haziran 2024

                  •               4A (SSK): 12-13-14 Haziran 2024

İkramiye Miktarı ve Yararlanacaklar

Emekliler, 3 bin lira tutarındaki bayram ikramiyelerini hesaplarında görecek. Toplamda 42 milyar liralık ödeme yapılacak olan ikramiyelerden, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerinin yanı sıra dul ve yetim maaşı alanlar, yaşlılık parası alanlar, şampiyon sporcular, şehit yakınları, gaziler, terörden zarar gören sivil vatandaşlar ve güvenlik korucuları faydalanabilecek.

Kamu İşçilerine İkramiye Müjdesi

Kamu işçilerine verilecek olan ikramiyelerin (tediye) tarihleri de açıklandı. Resmi Gazete’de yayınlanan karara göre, kamu işçileri yılın ikinci yarısında iki taksitte ödeme alacak.

                  •               14 Haziran 2024

                  •               13 Aralık 2024

Maden İşçilerine Özel Ödeme

Maden işletmelerinde özellikle yeraltı işlerinde çalışan işçilere ise ilave tediye ödemeleri 23 Aralık 2024 tarihinde yapılacak.

İkramiye Tutarı ve Hesaplama

Kamu işçilerine ödenecek ikramiyeler, maaşa göre değişiklik gösterecek. Fazla mesai, evlilik, çocuk zamları veya primleri, ayni yardımlar, hafta ve genel tatil ücretleri hesaplamaya dahil edilmeyecek. Alınan ücretin 30 güne bölünmesi ve çıkan tutarın 13 ile çarpılması yaklaşık ödeme tutarını verecek. Vergi indirimleri dahil en düşük kamu ikramiyesi 8 bin lira civarında olacak.

Kimler Yararlanabilecek?

İkramiyelerden kadrolu taşeronlar, kamu işçileri ve 4D’li sürekli işçiler yararlanabilecek. Belediyelerde taşeron olarak çalışırken belediye şirketlerine geçirilen işçiler ise ilave tediye uygulamasından faydalanamayacak.

İlave Tediyenin Haczedilmesi

Yargıtay kararı gereği ilave tediyenin haczedilmesi mümkün değil. Ancak, ikramiyelerden damga vergisi kesintisi yapılabiliyor.