29 yaşındaki Nolan Arbaugh, omzundan aşağısı felçli olarak yaşamını sürdürüyordu. Ancak Neuralink tarafından Arbaugh'un beynine yerleştirilen çip sayesinde durum değişti. Kısa bir süre içerisinde Arbaugh, Mouse'un imlecini düşünce gücüyle hareket ettirmeyi başardı. Ardından, bilgisayar kullanarak oyun dahi oynamaya başladı.

Yaklaşık bir ay sonra, Neuralink şirketi sosyal medya platformu X üzerinden Nolan Arbaugh'un beyin çipi vasıtasıyla sadece düşünce gücüyle satranç oynadığı bir canlı yayın gerçekleştirdi. Elon Musk da bu olayı X hesabından paylaşarak geniş kitlelere duyurdu.

Neuralink'in hedefi, beyin çipi aracılığıyla düşünce yoluyla tüm elektronik aletlerin kullanılabilmesini sağlamak. İlk aşamada uzuvlarını kullanamayan hastalar üzerinde deneniyor olması, teknolojinin potansiyelini gösteriyor.

Alzheimer gibi hastalıklara ve omurilik zedelenmelerine çare olabilecek bir teknoloji olarak da değerlendiriliyor.

Geçen yıl mayıs ayında Neuralink, beyin çipi projesinin insan deneyleri için Amerika Birleşik Devletleri Gıda ve İlaç Dairesi'nden onay almıştı. Bu da projenin gelecekte daha geniş kapsamlı uygulamalarının olabileceğine işaret ediyor.