Farklı meslek gruplarının maaşlarını karşılaştırmak doğru değil, emek yarıştırmak gibi algılanların olduğunu biliyoruz. Ancak bundan 10 sene önce sağlık personeli maaşları polis ve asker maaşlarıyla aynı, bugün ise sağlık çalışanlarının maaşları bekçilerin maaşının altında.

Gelir Vergisi Sağlık Personelinin Aralık Maaşını 150 Lira Düşürdü! haberi için tıklayınız

Eskiden öğretmen, polis ve asker maaşları ile kıyaslanan sağlıkçı maaşları bugün bekçi maaşları ile kıyaslanıyorsa bunun elbeltte düşünülmesi gereken çok yönü var. Günümüzde sağlık personeli ile polis asker maaşı kıyaslanması geride kalmış, doktor ile polis asker maaşı kıyaslanmaya başlamıştır.

Sözleşmeli Sağlık Yönetici Maaşları - Eylül 2020 haberi için tıklayınız

Sağlık çalışanlarının çok büyük kısmı sabit üstü ek ödeme alamazken yine birçok kısmı nöbet parasıda alamıyor. Sağlıkta son yıllardaki yanlış işlerin faturaları sağlık çalışanlarına kesiliyor. 
Hastaların memnuniyeti kadar sağlık çalışanların da memnuniyeti düşünülmeli ve emeklerinin karşılığı verilmelidir.

İŞTE ARALIK 2020 SAĞLIKÇI MAAŞLARI


*
15 yıllık memurum vergim maaşıma engel. Kirayi ve krediyi ödedim maastan hicbirsey tl kuruş kalmadi , kuru ekmek yiyorsa ac degildir diyenlere sorulur. Nöbet parasida olmasa nasil gecinecez


"
8 senelik hemsireyiz 3 vardiya sistemi ile hergun ise gidiyoruz. Pozitif vakalar hinca hinc. Gebeyim karantinasi bitmis ama hala pozitif olan hemsire arkadasim ile her gece nobet tutuyorum. Ve mukafatimiz. Temizlik personeli hasta bakici bile bizden fazla aliyor !!!"


"
24 saat ambulansla covid+ hastaları yoğun bakımlara, servislere, evlere bırak, gerekirse sırtına al, gerekirse müdahale et,kucaklayıp taşı ve tabiki kaçınılmaz son,covid pozitifim.Tüm bunlara karşılık aldığım sendika kesintisi olmayan, bes kesintisi olmayan, geçen aydan daha düşük aldığım MAAŞIM. Bu dünyadan sonra birde mahşer var...."

Önlisans Tekniker Maaşı:

Sizde maaş bordronuzu yada banka ekran görüntüsünü yayınlamak isterseniz Twitter aracılığıyla: https://twitter.com/saglikperssonel Facebook aracılığıyla göndermek için buraya tıklayınız. ve Instagram aracılığı ile göndermek için buraya tıklayınız.