Yüksek ücretler ödenmesi gerekçesiyle eleştiri konusu olan sözleşmeli yönetici maaşları merak konusu olmaya devam ediyor.

663 sayılı KHK ile kadrolu statüden sözleşmeli statüye geçirilen sağlıkta görev yapan idarecilerin maaşları yüksek oranda arttırılmıştı.

Sağlık Müdürü Ne Kadar Maaş Alıyor?

İllerde sağlığın üst yöneticisi olan İl Sağlık Müdürlerinin sözleşme ücretleri Profesör, Doçent ve Uzman Hekim unvanlarına göre farklılık göstermektedir. Profesor unvanında görev yapan İl Sağlık Müdürü: 49.800 TL Mayıs 2022’de toplam ücret alırken, Doçent unvanında görev yapan İl Sağlık Müdürü de Profesorle aynı tutarda yani 49.800 TL toplam ücret aldı. 

Bunun yanında uzman doktor olan bir İl Sağlık Müdürü ise 38.300 TL sözleşmeli yönetici maaşı olarak Mayıs 2022’de ücret aldı. Tabip unvanında görev yapan İl Sağlık Müdürünün maaşı Profesör İl Sağlık Müdürüne göre yaklaşık 20.000 TL düşük hesaplanarak 27.800 TL olarak Bordro hesaplaması yapıldı. Yüksek lisans yapan pratisyen hekim İl Sağlık Müdürü ücreti ise 32.750 TL olarak hesaplara geçirildi.

Eğitim Araştırma Hastaneleri başta olmak üzere Devlet Hastaneleri ve Ağız Diş Sağlığı Merkezlerinde görev yapan başhekim Mayıs 2022 dönemi ücretleri de aşağıda çıkarılmıştır.

Başhekim Ne Kadar Maaş Alıyor?

Mayıs 2022 için Profesör unvanında görev yapan Başhekim’in toplam 44.000 TL ücret aldığı görülürken, Doçent unvanında görev yapan Başhekim ücreti de 44.000 TL olarak hesaplandı. Uzman doktor olan Başhekim’in 33.500 TL ücret aldığı görülürken pratisyen Başhekimin 23.500 TL toplam ücret aldı.

Not 1: İl Sağlık Müdürü, Başhekim gibi sözleşmeli yöneticilere yapılan ödemeler ek ödeme ve sözleşme ücreti olarak iki farklı bordroda hesaplanmakta, görev yapılan bölge ve ille göre değişiklik göstermekle beraber yukarıda yer alan tutarlar ortalama bir il baz alınarak hazırlanmıştır.

Not 2: Yukarıda yer alan İl Sağlık Müdürü, Başhekim maaşları 15 Mayıs 2022 bodrolarına göre hesaplanmış, Mayıs itibari ile vergi kesintileri düşülerek net ücretleri yansıtılmıştır.