#MengucekGazideHaksizEkodeme tagıyla sosyal medya'da bir araya gelen sağlık çalışanları hep bir ağızdan haksız, adaletsiz ek ödeme uygulamasına isyan ediyor. Defalarca seslerini duyurmaya çalışan sağlık personelleri Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanlarının açtığı tag altında birleşerek Sağlık Bakanı başta olmak üzere tüm Vekkillere seslenerek "yeter artık, duyun sesimizi" diyorlar.

Öte yandan Mengücekgazi EAH Başhekimliğinin Acil Tomografi çalışanlarının hak ettiği döner sermayelerini ödemediği, hiç alakasız birimlerde alakasız kişilere özellikli birimden döner sermaye ödemesi yapıldığı belirtiliyor.

Diğer taraftan sabahtan beri yoğun katılımın olduğu #MengucekGazideHaksizEkodeme tagına Sağlık Bakanını etiketleyerek seslerini duyurmaya çalışan sağlıkçılara, Bakan Dr. Fahrettin Koca'nın duyarsız kaldığı görülürken, Dünya Şiir Günü vesilesiyle şiir tadında hayat dilemesi de gözlerden kaçmadı.

Yıllardır yaşanan ek ödeme adaletsizliği, haksızlığı sadece Mengücek Gazi'de yaşanmadığını dile getiren sağlıkçılar, her hastane aynı. Ek ödeme rezilliği kalkmadıkça biz tag açmaya devam edeceğiz. Ve kalkana kadar da bu mücadelemiz decam edecek mesajlarını paylaşıyorlar.