"Buradan da bir müjde vermek istiyorum." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, İşçilere verilen toplu sözleşme zammını hatırlatarak, bu zammın üzerine ilave edilen enflasyon farkının haricinde yüzde 2,5 ek zam yapacaklarını duyurdu.

Aralık ayında asgari ücrete yapılan yüzde 50'lik zammı dile getiren CCumhurbaşkanı, Gelir ve damga vergisinde yapılan düzenlemeyi, 6 yıllık dilim için memur ve emeklilerin gelirlerinde yüzde 31 oranında artış sağladıklarını ifade etti. Erdoğan, "Memur ve emeklilerimize ciddi bir ilave sosyal destek vermiş olduk. En düşük emekli aylığını 2500 liraya yükselttik. " dedi.

Kamu İşçisine Yüzde 2,5 Ek Zam

Cumhurbaşkanı kamu işçilerinin maaşlarına yönelik olarak da "Buradan da bir müjde vermek istiyorum. İşçilerimizin toplu sözleşmede aldıkları zammın üzerine ortaya çıkan enflasyon farkı eklenecektir. Yüzde 2,5'luk bir ilave artış ilave ediyoruz. Yaklaşık 700 bin kamu işçisini doğrudan ilgilendiren bu artış için gereken düzenleme kısa sürede yapılacaktır." ifadelerini kullandı.

Sezen Aksu'nun tartışılan şarkısı

Benim ortaki sözümün muhatabı Sezen Aksu değildir. Sezen Aksu ülkemizin önemli sanatçılarından biridir. Kim olursa olsun dini değerlere laf edilmesine müsade etmem. Bizim insanımızın kutsalına hassas bir duruşum var. 'Dilini koparma' ifadesini bir kişiye değil kutsallara laf söyleyenlere karşı söyledim. Bu bir duruş, bir saygı, bir kabullenme, birlikte yaşama tecrübesi olarak bilinmeli. Ne zaman birbirimize, inançlarımıza, değerlerimize saygı duyacağız? Bu saygıyı ortaya koymaya mecburuz.

"Enflasyonla mücadele önceliğimiz"

Bugün dünyanın ekonomide en büyüğü ABD enflasyonla mücadelede bu işi başaramıyorsa kendi ülkemizdeki şartlara da böyle bakmamız lazım. Enflasyonla mücadele önceliğimizdir. Enflasyonun olumsuz etkilerini vatandaşımıza asgari düzeyde yansıtma adımlarımız kararlılıkla sürüyor. Yapısal politikaları da hayata geçiriyoruz. Fiyat İstikrarı Komitesi düzenli olarak toplanıyor.