Sadece Sağlık Bakanlığında değil, diğer Bakanlıklarda görevli tüm memurlar banka promosyon ihalelerinin ülke genelinde yaşanan ekonomik dalgalanmalar nedeniyle revize dilmesini istiyor. Sendikalar da hiç bir dayanakları olmadan sırf sosyal medya paylaşımı yapmak için sahada birbirlerine selam dahi vermedikleri halde aynı metinlerle sağlık müdürlüklerine yazdıkları yazıları paylaşarak sağlık personellerinin daha çok umutlanmasına neden oluyorlar.

BURSA ÖRNEĞİ VERİLİYOR AMA!

Kasım ayında Bursa Sağlık Müdürlüğü çalışanları için yapılan ihalede 11 bin liralık tutar ile anlaşma sağlandı. Ancak dağıtım kararı 2022 Şubat ayının 15'i olarak karara bağlandı. Ekonomide dalgalanmalar gerekçesiyle ve para dağıtılmadığı için Sağlık Müdürlüğü ihaleyi iptal etti. ve geçtiğimiz hafta tekrar yeni bir ihale yapıldı. Burada ihalenin iptal edilmesinin temel sebebinin paranın dağıtılmadığı gerçeği unutulmamalıdır.


Sağlıkçıların Maaş Promosyon İhaleleri Revize Edilecek mi? Merakla Beklenen Cevap Bankadan Geldi! - TIKLAYINIZ


2 YIL ÖNCEKİ DEĞİL, 2 AY ÖNCEKİ İHALE İPTAL EDİLDİ

Bursa ilinde hastanelerde görev yapan sağlık personelinin maaş promosyon anlaşmasının da 2 yıl önce yapıldığını ve hala revize edilmeden yürürlükte olduğunu unutmamak gerekir Üzerinden 2 yıl geçen ihalenin yeniden yapılması imzalanan sözleşmeler nedeniyle saglikpersoneliHABER.NET olarak danıştığımız hukukçular tarafından mümkün olmadığı belirtiliyor.

2 YIL ÖNCEKİ VE ŞİMDİ Kİ DOLAR KURU KIYASLAMASI

Örneğin; 2 yıl önce yapılan maaş promosyon ihalesinde 6300-00 TL'ye anlaşılıyor. O günün dolar kuruna bakıyoruz: 5,90 TL civarında. Bugünkü parayla dolar kuru cinsinden yaklaşık 1.100 dolara yakın tutuyor. Bu aylarda yapılan ihaleler ise yaklaşık olarak 1150 dolar civarında. Bunun TL karşılığı ise yine yaklaşık 16 bin lira. Dolayısıyla o günkü koşullarda alınan para ile bugünkü koşullarda alınan para arasında yaklaşık 50 dolar gibi ortalama bir tutar oynuyor.

NASIL REVİZE EDİLEBİLİR? SAKINCALARI NELER?

Maaş promosyon anlaşmalarının sözleşmeleri yapılırken dolar kuru üzerinden sözleşme revize edilebilir gibi bir madde konularak bugünkü dile getirilen talepler karşılık bulabilir. 5 yıllık süreç içerisinde şu tarihte güncellenir gibi bir ibare ile de sözleşme yenilemek yazılı metne dönüştürülebilir. Ancak o zaman da dolarda olası bir düşüş olması durumunda alınan maaş promosyon ödemesinin iade edilmesi gerektiği de unutulmamalıdır.

SENDİKALAR NEDEN BANKALARLA DOĞRUDAN GÖRÜŞMÜYORLAR?

Peki sendikalar birbirlerinin metinlerini kopyala yapıltır yapıp, sağlık müdürlüğüne yazı yazdıktan sonra ekran görüntüsünü alel acele sosyal emdyada paylaşmak yerine neden doğrudan banka müdürleriyle hatta Genel Müdürleriyle görüşerek, maddi kayıp var ise sağlıkçıların taleplerini dile getirmiyorlar. Sosyal medya sendikacılığı yaparak sağlık çalışanalrına umut vermek yanlıştır.

BURSA SAĞLIK SEN'İN YAZISINI KOPYALADILAR!

Para dağıtılmadığı için ihalenin yeniden yapılması yönündeki Bursa Sağlık Sen tarafından yazılan yazının sosyal medya da paylaşılmasıyla çoğu sendika bu yazıyı alarak 2 yıl önce yapılan ihalelerin güncellenmesi için müdürlüklerine başvuru yaptı. Bu yapılınca da doğal olarak sahada beklenti oluştu. Üyeler beklentiye girerken yazılan yazıların akıbeti hakkında nedense hiçbir sendika başkanı sağlık personeline açıklama yapma gereği dahi duymuyor.