Acil Servisler Devre Dışı: Şehir Hastanesi’nde 9 Saat Elektrik Kesintisi Acil Servisler Devre Dışı: Şehir Hastanesi’nde 9 Saat Elektrik Kesintisi

Öğretmenlerin alması gereken ücretin anca üçte biri banka hesaplarına yatırılması sonrası Hürriyet Eğitimsen Genel Başkanı Levent Kuruoğlu sosyal medyadan öğretmenleri uyardı.

İşte Kuruoğlu'nun paylaşımı:

Kocaeli Gölcük ilçesinde bir okulda bazı öğretmenlerimizin bordrolarında ek ders ücreti üç katı olarak göründüğü ancak alması gereken kadarının hesaplara yatırıldığı tespit edilmiştir.

Yani ek ders bordroda 15 bin TL görünmekte ama hesaplara 5 bin TL yatmaktadır.

Geriye dönük olarak dört yıl aynı şekilde bu usulsüzlük sürmektedir. İlçe Milli Eğitim Müdürü ile yapılan görüşmede geri kalan ücretin başka hesaplara aktarıldığı anlaşılmıştır.

Ancak tarafımıza ilgili okul müdürünü emekliye sevkederek konuyu kapatma talebi yapılmışsada Kocaeli Şube Başkanımız Adem Ellialtıoğlu tarafından bugün savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur.

Maliye sisteminde bir açık olduğu, bu açık üzerinden tespitlerimize göre sadece bir okulda dört buçuk milyon TL'nin üstünde bir yolsuzluk yapıldığı görülmektedir.

Aynı yöntem başkaları tarafından da farkedilmiş ve aynı yolsuzluk başka öğretmenlerimizin hesapları üzerinden de yapılmış olabilir.

Lütfen geriye dönük bordrolarınızı inceleyerek bize bilgi verirseniz, ileride başınızı büyük belaya sokabilecek mağduriyet konusunda sizlere yardımcı olabiliriz.

Ancak usulsüzlük yapan okul müdürünün üç gün içinde emekli edilmesi başka şüpheleride akla getirmektedir.

Bordro Usulsuzlugu 1

Bordroda Ek Ders ücreti 15660,79 TL bankaya öğretmenimize yatan ise 5251,52 TL...

Kocaeli Gölcük'te ortaya çıkan ek ders yolsuzluğu ile ilgili konunun tam anlamıyla anlaşılması için örneğiyle yayınlıyorum.

Bordroda Ek Ders ücreti 15660,79 TL bankaya öğretmenimize yatan ise 5251,52 TL...

Çok sayıda buna benzer bordro var. Bazı idareciler tarafından konu kapatılmak için uğraşılmış ardından ışık hızıyla müdür emekliye sevkedilmiştir.

Bordro Usulsuzlugu 2

Öncelikle haberdar oluğu andan itibaren soruşturma başlatan Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akşen'e hassasiyeti için teşekkür ederim. Bu aşamada ilgili okul müdürünün emeklilik işlemleri durdurulmalıdır. Bu eylemi ilçe yöneticileri bildiği halde nasıl emeklilik işlemleri yapılmıştır araştırılmalıdır.