Sağlık Bakanlığı müfettişleri tarafından hazırlanan rapor, hastanedeki bazı idareci ve personelin fazla mesai yazdırdığına dair bulgular içeriyor.

Geçtiğimiz yıl, Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Kulak Burun Boğaz (KBB) bölümüyle ilgili randevu sıkıntısı ve parayla ameliyat iddiaları basında geniş yankı bulmuştu. Başhekim S.Ö, KBB hekimlerinin sadece burun estetiği yaparak para kazandığını ve normal ameliyatları yapmadığını öne sürmüştü. Bu iddialar üzerine Sağlık Bakanlığı, hastanedeki KBB ameliyatlarını incelemek üzere müfettiş görevlendirmişti.

Müfettişlerin İncelemeleri ve Rapor Sonuçları

Müfettişlerin uzun süren çalışmalarının ardından hazırladığı rapor, çeşitli bulgular ve cezalar içeriyor. KBB bölümündeki ameliyatların incelenmesi sonucunda, bazı doktorların usulsüz görevlendirmeler ve malzeme eksikliği gibi sebeplerle ameliyat yapamadıkları belirlenirken, başhekim S.Ö’nün iddialarının da doğruluk payı olduğu ortaya çıktı.

Sağlık Bakanlığı, raporun ardından KBB ameliyatlarıyla gündeme gelen bazı doktorları farklı illere gönderme kararı aldı ve hastanedeki birçok idareciye çeşitli cezalar verdi.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'ndan TBMM Sağlık Çalışanlarına Ziyaret Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'ndan TBMM Sağlık Çalışanlarına Ziyaret

Fazla Mesai İddiaları ve Haksız Kazançlar

Hastanedeki bazı idareci ve personelin fazla mesai yazdırdığı iddialarını da araştıran müfettişler, birçok kişinin haksız şekilde fazla mesai yazdırarak kazanç elde ettiğini tespit etti. Bu kişilere yazılan fazla mesai ücretlerinin geri iadesi istendi.

Ceza Alan İdareciler ve Terfiler

Soruşturma kapsamında ceza alan bir müdür yardımcısının, başka bir hastaneye müdür olarak atandığı iddia edildi. Terfi ettirilen bu müdür yardımcısının 45 ceza puanı aldığı da kaydedildi. Bu gelişmeler, hastane yönetiminde ciddi değişikliklere yol açarken, sağlık hizmetlerinin kalitesini arttırmak adına atılan adımlar olarak değerlendirildi.