Evrensel gazetesinden Eylem Nazlıer’in haberine göre, mental rahatsızlığı da bulunan kadının hamile kalmasıyla saldırılar ortaya çıktı. Gebelik sonrası açığa çıkan cinsel saldırıya ilişkin adli ve idari soruşturmalar başlatıldı, ancak failler ile mağdur kadının aynı hastanede çalışmaya devam ettiği bildirildi.

Olayın Detayları

SES Şişli Şube Yöneticisi ve Hastane Çalışanı Muhsin Uysal, gazetemize yaptığı açıklamada, fail ve mağdurun hâlâ aynı alanlarda çalıştığını belirtti. Uysal, “Olayı bir fail başlatıyor. Sonra görüntülerini kaydediyor.

Bu videoyu elde edenler şantaj yoluyla kadına cinsel saldırıda bulunuyor. Saldırıların hepsi hastanede gerçekleşiyor. Kadın halen çalışıyor, kadını koruyucu herhangi bir önlem alınmış değil. Kadın aynı zamanda teşhir edildi. Failler ise ne açığa alındı, ne tedbiren başka bir yere görevlendirildi,” dedi.

Sendikanın Tepkisi ve Hastane İdarecilerinin Tutumu

Cinsel saldırının ilk olarak 3-4 ay önce gündeme geldiğini belirten Uysal, sendika olarak olayı yeni öğrendiklerini söyledi. İş yeri temsilcisinin başhekim yardımcısıyla görüştüğünü ve başhekim yardımcısının olayları doğruladığını aktardı. Başhekim yardımcısı, adli ve idari soruşturma başlatıldığını, kadının bir kadın doğum uzmanına sevk edilerek tıbbi yardım sağlandığını bildirdi.

Yetersiz Tedbirler ve İhmaller mi Var?

Uysal, olayın ciddiye alınmadığını ve prosedürlerin eksik işletildiğini ifade etti. Temizlik personelinden sorumlu müdürlerin meseleyi yeterince ciddiye almadığını belirterek,

“Kadının başka bir hastanede çalışan ağabeyinin idareye ihbarıyla yaşananları öğrenmeleri, ihmalkar olduklarını gösteriyor. Bu kadar zamanda emekçiyi korumak adına bir adım atılmaması mağdurun teşhir olmasına sebep olmuştur. Failler ve mağdura hâlâ aynı yerde mesai yaptırılması akıl tutulmasıdır. Açığa alma, uzaklaştırma gibi tedbirler uygulanmamıştır. Bu durum mağdur kadının yaşam hakkını da riske atmaktadır. Müdürlerin bu kadar hassas bir konuda adli ve idari soruşturma başlatmaktan başka bir sorumluluk hissetmemesini liyakatsizliğin bir sonucu olarak değerlendiriyorum,”

dedi.

112 Acil Sağlık Hizmetleri Çalışanları Sorunlarını Dile Getirdi: "Kötü Çalışma Koşulları Derhal İyileştirilmeli!" 112 Acil Sağlık Hizmetleri Çalışanları Sorunlarını Dile Getirdi: "Kötü Çalışma Koşulları Derhal İyileştirilmeli!"

Hastane Yetkililerinin Sessizliği

Hastanede sağlık emekçileri arasında, faillerden birinin ablasının savcı olarak görev yaptığı iddiaları da konuşuluyor. Bilgi almak için aradığımız hastane yetkilileri, toplantıda olduklarını ve geri dönüş yapacaklarını bildirmelerine rağmen, aramalarımıza geri dönüş sağlamadılar. Yeniden aradığımızda ise aramalarımız yanıtsız kaldı.