Türkiye En Uzun Çalışma Saati Olan 4. Ülke Türkiye En Uzun Çalışma Saati Olan 4. Ülke

Edirne'de Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde, annesinin ölümünden sonra doldurulması gereken belgeler konusunda bilgi almak isteyen doktor B.B.Ö.'yü yumruklayan V.K., ikinci duruşmasında tahliye edilmişti. Ancak, itirazlar üzerine yeniden tutuklanmıştı. Şimdi ise davanın üçüncü duruşmasında bir kez daha tahliye edildi.

Doktora saldırdı

Nazife K., 6 Şubat'ta Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Dahili Yoğun Bakım Servisinde kanser tedavisi görürken çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetmişti. Bu olayın ardından, hastanın oğlu V.K., ölüm belgelerinin doldurulması konusunda doktor B.B.Ö.'den bilgi talep etmişti. Ancak, bu sırada V.K. tarafından doktora yönelik bir saldırı gerçekleşmişti.

3. duruşmada tekrar tahliye oldu

Güvenlik görevlilerinin müdahalesiyle sonlanan bu saldırıda, hastane yönetimi "beyaz kod" bildiriminde bulunmuştu. Polis ekipleri olay yerine gelerek V.K.'yi gözaltına almış ve yapılan kontrollerde V.K.'nin 1,30 promil alkollü olduğu tespit edilmişti. Ardından, adliyeye sevk edilen V.K., hakimlikçe ev hapsiyle cezalandırılmıştı. Ancak, Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı'nın itirazı üzerine V.K. yeniden gözaltına alınmış ve nihayetinde 9 Şubat'ta tutuklanmıştı. Şimdi ise davanın üçüncü duruşmasında tekrar tahliye edildiği bildirildi.

Edirne Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na konuldu

Edirne'de, doktor B.B.Ö.'ye saldırdığı iddiasıyla yargılanan sanık V.K.’nin duruşması devam ediyor. İkinci duruşmada, mahkeme heyeti, mağdur doktor B.B.Ö. ile ilgili kati doktor raporunun beklenmesine karar verdi ve sanık Volkan Kuşçu'nun tahliyesine hükmetti. Ancak, Kuşçu'nun tahliyesine avukatlar itiraz etti. Bu itiraz üzerine, Edirne 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararıyla Kuşçu yeniden tutuklanarak Edirne Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na konuldu.

Aile Bakanlığı avukatları da katıldı

Sanık V.K.’nun tutuklu yargılanmasına devam edilen davada üçüncü duruşma bugün Edirne 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşma, basına ve halka kapalı olarak gerçekleşti. Kuşçu, SEGBİS aracılığıyla cezaevindeki yerinden duruşmaya katılırken, avukatı ise mahkeme salonunda hazır bulundu. Doktor B.B.Ö. ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü avukatları da duruşmaya katıldı.

Duruşmada doktor B.B.Ö.'nün avukatı Adem Eray Kozan, olayın kadın sağlık çalışanına yönelik işlenen ciddi bir suç olduğunu ve tutuklama koşullarının hala mevcut olduğunu belirtti. Sanık Kuşçu'nun doktor B.B.Ö.'yü sosyal medya üzerinden tehdit ettiğini iddia eden Kozan, tutukluluğun devamını talep etti. Volkan Kuşçu ise sosyal medyadaki paylaşımlarının bilinçli olmadığını savundu. Kuşçu, "Videoları bilinçli olarak paylaşmadım. Ayrıca, 'ben kendime yakışanı değil, karşımdaki neyi hak ederse onu yaparım' sözünü 2014 yılında açtığım hesapta paylaşmıştım. Tahliyemi talep ederim. Benim kimse ile bir düşmanlığım yoktur. Tahliyemi istiyorum" ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, Kuşçu'nun tutuksuz yargılanmasına karar verdi. Ayrıca, Kuşçu hakkında adli kontrol şartı ile yurt dışına çıkış yasağı uygulanmasına hükmetti ve bir sonraki duruşma için tarihi 12 Haziran olarak belirledi.

Duruşmanın ardından açıklama yapan Edirne Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gürcan Altun, duruşmaya katılmalarının amaçlı olarak mahkeme salonunun önünde bulunduklarını belirterek tepki gösterdi. Ancak, duruşmaya ne kendilerinin ne de basın mensuplarının alınmadığını dile getirdi. Altun, "Bizler, meslektaşımıza destek amacıyla mahkeme salonunun önündeydik. Ancak sanki meslektaşlarına destek olmaya gelen insanlardan kaçırılan bir duruşma örneği yaşadık. Mahkeme salonuna ne biz ne de basın mensupları alındı. Acaba merak ediyorum, bizlerin orada bulunmasından ne gibi bir rahatsızlık duymuş olunabilir? Meslektaşımıza destek olmak, mahkeme heyetini niçin rahatsız etmiş olabilir? Bizim yargıdan beklentimiz; hızlı bir şekilde bu davanın bir an evvel en adil şekilde sonuçlanmasıdır, sürecin uzatılmamasıdır. Ancak gerçek adalet böyle sağlanabilir. Duruşma 12 Haziran’a ertelenmiş durumda. Umuyorum ki 12 Haziran’da mahkeme salonunda bu sefer yer alırız" şeklinde konuştu.