Alınan bilgiye göre; N.A isimli hasta yaklaşık 10 ay önce Siirt’te özel bir diş kliniğine danışma amaçlı gittiğini, burada çalışan diş hekimi kökenli çene cerrahı ve ortodondistler tarafından kendisine çok basit bir işlem denilerek ameliyata yönlendirildiğini, bu ameliyattan sonra çene cerrahı ve ortodondistlerin ihmali, bilgisizliği ve deneyimsizliği sonucunda çok ciddi sağlık sorunları yaşadığını; ameliyatına doktor olmayan yetkisiz bir protezci sağlık personelinin de müdahil olduğunu, daha sonra ameliyatını yapan Çene Cerrahı S.G’nin bu ameliyatı kaçak olarak yaptığını öğrendiğini, S.B isimli diş hekiminin ortodonti diploması olmadan ortodonti uzmanıymış gibi Siirt’te çalıştığını ve hala Dicle Üniversitesinde öğrenim gördüğünü öğrendiğini, Siirt İl Sağlık Müdürlüğü’nün İstanbul’dan gelen Çene Cerrahı S.G. ve Ortodonti Uzmanı Ö.D’ye çalışma izni vermemesi gerekirken bu iznin verildiğini ama şikayetleri sonucu çalışma izinlerinin iptal edildiğini, Muğla’dan gelen Ortodonti Uzmanı M.K ve Dicle Üniversitesinde ortodonti asistanlığına devam eden S.B’ise ise hiçbir çalışma izni verilmediğini basın mensuplarıyla paylaştı.

N.A. isimli hasta açıklamalarına şöyle devam etti “Bu kişiler bana çok basit bir işlem diyerek beni çok ciddi bir ameliyata yönlendirdiler. Yani açıkça para için beni kandırdılar. Ameliyatım da yasa dışı yapılmış. Daha sonra ise benimle hiçbir şekilde ilgilenmediler. Bu şahıslar yüzünden çok ciddi sağlık sorunları yaşadım. Herşeyi belgeleyip delillendirerek Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı’na ve Siirt Valiliği’ne şikayette bulundum. Sağlık Bakanlığı’ndaki tüm bürokratları da olaydan haberdar ettim. Asistan S.B hakkında da Rektörlük soruşturması açtırdım. Bu kişilere yüklü miktarda tazminat davası da açacağım. Aynı zamanda Diş Hekimleri Odası’ndan da gerekli disiplin cezalarını aldıracağım. Soruşturmalar devam ediyor, bu yüzden ayrıntı veremiyorum. Ama bu soruşturmalar devam etmesine rağmen bu kişiler hala Siirt’te yasa dışı/kayıt dışı çalışmaya devam ediyorlar. Sağlık Müdürlüğü’ne bildirmeme rağmen, Sağlık Müdürlüğü en başta gerekli hassasiyeti göstermediğinden bu kişileri tespit edemediğini belirtti. Ama Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı’ın 14.04.2023 tarihinde Siirt İSM’ye denetim bildiriminde bulunmasıyla ise Sağlık Müdürlüğü bu kişilerden Ö.D ve M.K’yi Siirt’teki özel diş polikliniğinde yakaladı. İsmini saydığım bu dört kişinin Siirt’te yasa dışı çalıştığını tespit eden vatandaşlarımız lütfen bu kişileri hemen Sağlık Müdürlüğü’ne ihbar etsinler. Bu kişilerin mağduru olan hastalar varsa lütfen peşlerini bırakmasınlar. Bana ulaşırlarsa avukatlarım kendilerine gerekli hukuki desteği sağlayacaktır. Haberciler vasıtasıyla bana ulaşabilirler. Siirt’te bu kişilerin mağduru olan vatandaşlara sesleniyorum. Şikayetlerinizin sonuna kadar takipçisi olun. Zamanı gelince ulusal basında çok ciddi açıklamalarım olacak. Ülkede sansasyonel haber olacağını düşünüyorum. Ortada büyük bir sağlık dolandırıcılığı var. Para için vatandaşlara hiç gerekmeyen müdahaleler yapılıyor. Vatandaşların sağlığı bu kişilerin umrunda değil.

Beni mağdur eden bu kişilerin Siirt’te yasa dışı/kayıt dışı çalışmalarını engellemeye, gerekli en ağır cezaları almalarını sağlamaya, beni mağdur eden polikliniğe de kapatma cezası aldırmaya ve bu kişileri koruyan idareciler varsa onları da kamuoyuna ifşa etmeye kararlıyım. Tüm soruşturmaların en yakın takipçisi olacağım. İl Sağlık Müdürlüğü idarecilerini Anayasaya ve kanunlara bağlı olmaya, görevlerini yapmaya ve bu kişilerin Siirt’te Yasa Dışı ve Kayıt Dışı çalışmalarını engellemeye davet ediyorum.”

KAÇAK AMELİYAT YAPTIRAN ORTODONDİSTLERİ SİAHED BAŞKANI DR. ÖZGÜR AYDIN YAKALATTI!

Siirt Cumhuriyet Başsavcılığının bildirimi ile 14.04.2023 tarihinde Siirt İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerince özel bir diş polikliniğine yapılan denetimde Siirt’te çalışma izinleri olmayan Diş Hekimi – Ortodonti Uzmanları M.. ve Ö..’nün yakalandığı olayın detaylarına ulaşıldı.

Basın mensupları olayı araştırınca olayın ülke genelinde yankı uyandıracak bir sağlık skandalı olduğu, soruşturmaların gizliliğinden ötürü detayların şu an için açıklanamayacağı, bu kişilerin Siirt’te vatandaşları kandırarak ve onlara çok basit işlemler diyerek, komisyon aldıkları için tecrübesiz diş hekimi kökenli bir çene cerrahının yaptığı kaçak ameliyatlara yönlendirdikleri, bu çene cerrahının bu çok ciddi tecrübe gerektiren  ameliyatları İstanbul’da bir hocanın yanında öğrenmeye çalışıp gelip Siirt’te tecrübe ve para kazanmak için yaptığı, bu kişilerin ayda iki-üç günlüğüne Siirt’e gelerek yasa dışı çalıştıkları ve bu kişileri ülke çapında doktor hakları savunuculuğuyla tanınan, 80 STK’nın birleştiği büyük bir federasyonda Denetleme Kurulu Başkanlığı yapmış ve şu an hala Siirt Aile Hekimleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığını devam ettiren Dr. Özgür AYDIN’ın Siirt Cumhuriyet Başsavcılığıyla yaptığı işbirliği ile yakalattığı ortaya çıktı.

S.B., DİCLE ÜNİVERSİTESİNDE REKTÖRLÜK SORUŞTURMASI DEVAM EDERKEN KAÇAK ÇALIŞIYORMUŞ!

Ortada vatandaşların sağlığını hiçe sayan büyük bir rant olduğu, soruşturmaların ikili ilişkiler dolayısıyla kapatılmaya çalışıldığı, Sağlık Müdürlüğünün Valilik soruşturmasını gecikmesinden Sağlık Bakanlığının da rahatsız olduğu, Sağlık Bakanlığının ilerleyen süreçte müfettiş atayarak duruma el atabileceği, Dicle Üniversitesi’nde rektörlük soruşturması devam eden S..’nin soruşturma devam ederken Siirt’te kaçak çalışmaya devam ettiğinin hasta beyanlarıyla sabit olduğu ve YÖK yönetmeliklerince üniversiteden atılması gerekirken Dicle Üniversitesi’nde soruşturmayı devam ettiren öğretim üyelerinin birçok bilgi ve belgeyi görmezden gelmeye çalıştıkları, Siirt’e gelen ortodondistlerin tümünün Dicle Üniversitesi’nde öğrenim gördüğü ve bu sebeple asistan S.B’nin soruşturmasını devam ettiren öğretim üyelerinin öğrencilerinin bilgisizliği ortaya çıkmasın diye bilirkişileri etkilemeye çalıştıkları, Dicle Üniversitesi Ortodonti öğretim üyelerinin şikayetlerden rahatsız olduğu için mağdur ve hasta olan N..yi tedavi için aylardır oyaladıkları, onam formu imzalatılarak tedaviye başlanmasına rağmen bu tedavinin devam ettirilmediği, kaçak özel muayenehanelerde çalıştıkları için asistan S’nin üniversiteden atılması durumunda hocalarını YÖK’e şikayet etmekle tehdit ettiği, bu kişilerin bir şebeke gibi organize bir şekilde çalıştıkları ve birbirlerini korudukları iddia ediliyor.

SİAHED Başkanı Dr. Özgür AYDIN’ın Cumhuriyet Savcılığı ile işbirliği içinde organize bir şebeke gibi çalışan bu kişilere yasal yollardan gerekli cezaları aldırmaya kararlı olduğu, ilerleyen süreçlerde YÖK ve Bakanlık nezdinde girişimleri olacağı, Ulusal Kanalların en çok izlenen haber programlarından teklif gelmesine rağmen ise şimdilik soruşturmaların gizliliğinden ötürü açıklama yapmayı ertelediği söyleniyor.