Klinik yönetimi tarafından kendisine açılan disiplin soruşturmasına öfkelen ABD’li doktorun hastaların serumlarına zehir kattığı belirlendi.

ABD medyası, "Tıbbi Terörist" olarak nitelendirdiği bir Teksaslı doktor, çalıştığı klinikteki hastaların serumlarına 'kalp durdurucu' zehir enjekte etmekten suçlu bulundu. FOX 4'ün bildirdiğine göre, 12 kişilik bir jüri, Dr. Raynaldo Ortiz'i 10 suçtan suçlu buldu, bu kararın açıklanması sırasında doktorun duygusal bir tepki göstermemesi dikkat çekti.

Kan donduran olay, Ortiz'in çalıştığı Baylor Scott & White Surgicare kliniğindeki hastaların acil tıbbi durumlar yaşamasıyla ortaya çıktı. Aynı hastanede çalışan Dr. Melanie Kaspar, serum bağlantısından sonra aniden hayatını kaybettikten sonra, Ortiz'in serum torbalarına sinir bloke edici ve 'kalp durdurucu' zehir enjekte etmekle suçlandı.

Federal savcılar, doktorun bu eylemleri kendisine yönelik bir disiplin soruşturmasına misilleme olarak gerçekleştirdiğini iddia etti. Dava dosyasına göre, Ortiz'in eylemleri sonucunda birçok hastanın kalp krizi geçirdiği belirtildi. Güvenlik kamerası görüntülerinde, doktorun 19 Ağustos 2022'de ameliyathanenin dışındaki paslanmaz çelik ısıtıcıya bir serum torbası yerleştirdiği görülüyor. Dakikalar sonra başka bir personel bu torbayı alıyor ve kısa süre sonra serumun verildiği hastanın kalp krizi geçirdiği öğreniliyor.

Türk Doktorlar Almanya’da Hangi Koşullarda Çalışıyor! Türk Doktorlar Almanya’da Hangi Koşullarda Çalışıyor!

Serum aldıktan sonra kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden doktor Melanie Kaspar'a yapılan otopsi, kadının ameliyat sırasında kullanılan uyuşturucu bir madde ile zehirlendiğini ortaya koydu. FOX 4, 2022 yılının Mayıs ve Ağustos ayları arasında benzer bir şekilde kalp krizi geçiren hasta sayısının 13 olduğunu belirtirken, New York Post gazetesi Oritz'in kendisine açılan disiplin soruşturması sonrası hastanedeki diğer doktorları suçladığını aktardı.

Ortiz'in iki ila üç ay içinde hapis cezasına çarptırılması bekleniyor ve ABD medyası, doktorun hayatının geri kalanını federal hapishanede geçirebileceğini iddia ediyor.