Önceki başhekim Mehmet Nuri Öğün’ün yerine göreve getirilen Doç. Dr. Yis, sağlık alanındaki geniş tecrübesiyle dikkat çekiyor.

Doç. Dr. Özgür Mehmet Yis Kimdir?

Doç. Dr. Özgür Mehmet Yis, 1995 yılında Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Uzmanlık eğitimini 2000 yılında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı’nda tamamladı.

2001-2017 yılları arasında Bolu İzzet Baysal Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi ve Bolu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim Araştırma Hastanesi’nde Tıbbi Biyokimya Uzmanı olarak görev yaptı.

Yis’i Önceki Görevleri

Doç. Dr. Yis, 2012-2014 yılları arasında Kamu Hastaneleri Kurumu Bolu İzzet Baysal Devlet ve Eğitim Araştırma Hastaneleri’nde Başhekim Yardımcılığı görevinde bulundu. 2017 yılından itibaren ise Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı’nda Doçent olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

Klinik Biyokimya Uzmanlar Derneği, Türkiye Klinik Biyokimya Uzmanlar Derneği, Moleküler Onkoloji ve Kanser Araştırma Derneği, Ankara Akupunktur ve Tamamlayıcı Tıp Derneği gibi birçok önemli mesleki dernekte üyelikleri bulunan Doç. Dr. Yis, aynı zamanda İngilizce bilmektedir.

Evli ve iki çocuk babası olan Doç. Dr. Özgür Mehmet Yis, sağlık sektöründeki bilgi birikimi ve tecrübesi ile Bolu İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yeni bir soluk getirmeyi hedefliyor.