Sağlık Bakanlığında Büyük Değişim: Gece Yarısı Görevden Alınanlar Ve Yeni Atamalar Sağlık Bakanlığında Büyük Değişim: Gece Yarısı Görevden Alınanlar Ve Yeni Atamalar

Göreve başladığında adeta enkaz devralan Karahan, sorunlarla boğuşan hastaneyi kısa sürede toparladı. Personel arasındaki barışı sağladı ve hastanenin hizmet kalitesini her geçen gün artırdı.

Oğuz Hoca'nın başhekim olarak gösterdiği üstün performans, onun Antalya İl Sağlık Müdürü olarak atanmasını sağladı. Bu görevinde de son derece başarılı olan Karahan, sevildi, sayıldı ve herkes tarafından kabul gördü. Ancak, sürpriz bir şekilde İl Sağlık Müdürlüğü görevinden alındı. Bu karar herkes için büyük bir şaşkınlık yarattı.

Hukuki Mücadele ve İade

Görevden alınması karşısında sessiz kalmayan Oğuz Hoca, hukuki zeminde hakkını aramaya devam etti. Geçtiğimiz günlerde mahkeme, Oğuz Hoca'ya yapılan haksızlığa "Dur" dedi ve onu Antalya İl Sağlık Müdürlüğü görevine iade etti. Ancak bu kez de Antalya Valisi Hulusi Şahin devreye girdi ve Oğuz Hoca'dan istifa etmesini istedi. Bu talebi geri çevirmeyen Karahan, kendisine yakışanı yaparak görevinden istifa etti.

Olayların Perde Arkası

Peki, bütün bu olayların sebebi neydi? İddialara göre, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Antalya Milletvekillerinden, Manavgat bölgesini temsil eden bir vekil, Oğuz Hoca'dan kanuna ve nizama uymayan bir talepte bulundu. Karahan, bu talebi yerine getirmeyince vekil, onun görevden alınması için çalışmalara başladı ve başarılı oldu. Mahkeme kararıyla görevine dönen Oğuz Hoca, yeniden göreve başlayınca bu kez Antalya Valisi Hulusi Şahin devreye girdi ve istifa etmesini istedi.

Oğuz Hoca'nın yaşadıkları, adalet arayışının ve bürokratik engellerin ne denli zorlayıcı olabileceğini bir kez daha gösteriyor. Bu durum, onun ne denli güçlü ve kararlı bir duruşa sahip olduğunu da gözler önüne seriyor. Görevden alınması, hukuki mücadeleyle geri dönmesi ve sonrasında istifa etmesi, bürokratik dünyada adaletin yerini bulması adına önemli bir örnek teşkil ediyor.

Nokta.

İbrahim İpbüker'in kaleminden...