İstanbul’dan Bursa’ya Tedavi İçin Gelmişti

İstanbul'dan kısa bir süre önce Bursa'nın Osmangazi ilçesi Soğanlı Mahallesi Mete Sokak'taki kardeşinin evine gelen Enda Balta (46), dişindeki apseden dolayı ciddi şekilde rahatsızlandı. Sabah saatlerinde görümcesiyle birlikte Nilüfer ilçesindeki özel bir diş kliniğine giden Balta, burada kendisine uygulanan tedavi sonrasında verilen ilaçları alarak eve geri döndü.

Beklenmedik  Ölüm Yakınlarını Şok Etti

Akşam saatlerinde tekrar fenalaşan Balta'ya ulaşamayan yakınları, kendisine seslendiklerinde herhangi bir yanıt alamadılar. Endişelenen ailesi ve yakınları odaya girdiklerinde Enda Balta'nın hareketsiz bir şekilde yattığını gördü. Olay yerine çağrılan sağlık ekipleri, yaptıkları inceleme sonucunda Balta'nın olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Bu beklenmedik ölüm, yakınlarını derin bir üzüntüye boğarken, olayın sebeplerinin netleştirilmesi için başsavcılık harekete geçti.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan Açıklama

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından soruşturmanın titizlikle yürütüldüğü, soruşturmanın safahatı ve sonucu hakkında bilgi verileceği hususu, kamuoyuna saygıyla duyurulur," ifadelerine yer verildi.

 İlacın Yan Etkileri İncelemeye Alındı

Enda Balta'ya tedavi sırasında verilen antibiyotik ve ağrı kesicilerin etkileri de mercek altına alındı. Dişindeki apseden dolayı rahatsızlanan Balta'nın bu ilaçları kullandıktan sonra fenalaşması ve nihayetinde hayatını kaybetmesi, ilaçların yan etkilerinin incelenmesini gerektirdi. Sağlık ekipleri ve adli tıp uzmanları, Balta'nın ölüm nedenini netleştirmek için kapsamlı inceleme başlattı.