15 Mayıs - 15 Eylül 2023 içinde memurlar, ceket giyme ve kravat takma zorunluluğundan muaf olacaklar. Yaz kıyafeti uygulaması, iklim koşullarının olumsuz etkilerini azaltmak ve görevin daha rahat yürütülmesini sağlamak amacıyla başlatıldı.

Bazı Valilikler tarafından yayınlanan genelgeye göre, memurların kılık ve kıyafetlerinin devlet memuruna duyulan itibar ve güvene yakışan şekilde olması gerektiği vurgulandı. Yaz kıyafeti uygulamasıyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı taşra teşkilatına gönderilen yazıda, ilgili yönetmeliklerin 5. ve 11. maddelerine uyulması ve sıralı amirler tarafından titizlikle takip edilmesi istendi.

yz-kiyafeti-uygulamasi-genelge

Kamu kurumlarında çalışan memurların yaz aylarında daha rahat ve verimli bir şekilde görevlerini yerine getirmeleri amacıyla Yaz kıyafeti uygulaması başlatılıyor. Uygulama ile birlikte, memurların yaz aylarında giyebilecekleri daha hafif ve serin kıyafetler sayesinde iklim koşullarının olumsuz etkileri azaltılmış olacak.

Yaz kıyafeti uygulamasının detaylarına Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık Ve Kıyafetine Dair Yönetmelik'ten ulaşılabiliyor. 15 Mayıs'tan itibaren başlayacak olan uygulamanın detayları, sıralı amirler tarafından detaylı bir şekilde takip edilecektir.