Hastanede yapılan temizlik çalışmalarıyla birlikte, sağlık görevlilerinin özel koruyucu kıyafetler giyerek ambulanslara hastaların sevki için hazırlandığı gözlemlendi. İşçilerin tedavisi sırasında hastanede bulunan diğer kişilerde de benzer zehirlenme belirtilerinin ortaya çıkmasıyla birlikte acil servisin boşaltıldığı ve hasta kabulünün durdurulduğu belirtildi. Hastanedeki izole edilmiş hastaların nakline kadar hizmetlerin durdurulduğu öğrenildi.

Avcılar ilçesindeki Gümüşpala Mahallesi'nde bulunan Murat Kölük Devlet Hastanesi'ne, saat 19.30 civarında kimyasal ilaçlama yapılırken yüzleri kızaran ve zehirlenme belirtileri gösteren 2 işçi getirildi. İşçilerin acil serviste işlemleri sürerken, serviste bulunan diğer bazı hastalarda da yüz ve göz kızarıklıkları görüldü. Bu durum üzerine acil servis doktorları haberdar edildi. Acil servise gelen diğer hastalar ve yakınları kısa sürede tahliye edilirken, işçiler ve etkilenenler 'izole hasta' olarak karantina odasında müşahede altına alındı. Ayrıca, hastaların daha ileri tedavi için başka hastanelere sevk edilmesi kararlaştırıldı.

Acil serviste temizlik ve havalandırma çalışmaları yapılırken, kimyasal ilaçlardan etkilenenler çeşitli hastanelere sevk edildi. Hastaların sevki için görevlendirilen ambülanslardaki sağlık personelinin özel koruyucu kıyafetler giydiği görüldü. Zehirlenen hastaların başka hastanelere nakli sırasında hastanenin bahçesine sivil araç girişi tamamen durduruldu. Görevliler, görüntü alınmasını engellemeye çalışırken, hastanenin bahçesinde bekletilen hasta ve yakınlarının daha sonra servise alınacağı açıklandı.

Diş tedavisi için hastaneye gelen Bekir Gök, durumu şu şekilde aktardı:

"Hastaneye geldim, ancak kayıt alınmadığını söylediler. Nedenini sorduğumda, içeride zehirlenen kişiler olduğunu belirterek içeridekileri çıkartmaya başladılar. Güvenlikçilere sorduğumda, tarım ilacından zehirlenenlerin içeride beklediği için yanlarında bulunanların doktorlar tarafından tedbir amaçlı dışarı çıkarıldığını söylediler. Şu anda muayene yapılmıyor, acil serviste hiçbir hizmet yok."

Başhekim Yardımcısı Necati Bulut’un Acı Günü Başhekim Yardımcısı Necati Bulut’un Acı Günü