Bakanlık tarafından Antalya’ya gönderilen heyetin yapacağı incelemeler sonucunda hastanenin yıkılıp yıkılmayacağına karar verileceği öğrenildi.

Görevlendirme Tebliğ Edildiği İçin Ameliyatı Kesen Doktor Kendini Savundu Görevlendirme Tebliğ Edildiği İçin Ameliyatı Kesen Doktor Kendini Savundu

Antalya İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Evren Ekingen, Akdeniz Gerçek'e yaptığı açıklamada, hastanenin yıkılmayacağını ve yerine 500 yataklı yeni bir hastane yapılacağını belirtti. Ekingen, binanın yapım aşamasında sağlık hizmetlerinin kesintiye uğramadan devam edeceğini vurguladı.

Uzun bir süredir tartışmalara konu olan Antalya Atatürk Devlet Hastanesi'nin yerine modern bir tesis yapılacağı, Antalya İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Evren Ekingen tarafından doğrulandı. Ankara'dan gelen bir heyetin yaptığı incelemelerin ardından, yıllardır beklenen yeni hastane yapımı sürecinin başlatıldığı öğrenildi.

Antalya'ya 56 yıldır hizmet veren Atatürk Devlet Hastanesi'nde halen 365 hasta yatağı, 14 ameliyathanesi, 1 doğumhanesi, 5 II. Seviye yoğun bakım ünitesi ve 19 III. seviye yoğun bakım yatağı ile 6 farklı yerleşkede sağlık hizmeti sunulmaktadır. Hastanenin geleceği konusunda alınacak karar için Ankara'dan gelen bir heyetin incelemeleri önem taşıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın talimatıyla çalışmaların hızla sürdüğünü belirten İl Sağlık Müdürü Ekingen, sürecin devam edeceğini aktardı.

Ekingen,

"Yeni bina çalışmalarımız devam ediyor. Sağlık hizmeti ile birlikte yeni hastanemizin inşaatını bir arada yapmak için planlama yapıyoruz. Öncelikle riskli blokları belirleyip düzenleme yapacağız" dedi. İnşaatın ne zaman başlayacağına ilişkin soruya ise Ekingen, "İnşaat başlama, yıkım, yatırım kabulü, proje, ihale süreçlerinden sonra bakanlığımızca yapılacak. Süreç bu şekilde ilerleyecek, tabi bu arada sağlık hizmetini aksatmadan yapmaya çalışacağız. Kısmi bloklarda sağlık hizmeti devam edecek, durmayacak"

şeklinde yanıt verdi.

Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü'nün 2024 Yatırım Programı'nda Antalya Atatürk Devlet Hastanesi'nin yer almadığı bilgisi bilinirken, Ekingen, "Yatırımlar Genel Müdürümüz yerinde inceleme yaptı ve bu doğrultuda hızlı reaksiyon ile yatırım programına teklifini yaptık" diyerek Bakanlığın uygun görmesi halinde Atatürk Devlet Hastanesi'nin yatırım programına dahil edileceğini aktardı.