Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 6 Şubat depremlerinin ardından "depreme dayanıksız" olduğu iddiasıyla yıkılıp yeniden yapılma kararı aldı. Sağlık Bakanlığı, Etlik Şehir Hastanesi'nin açılışı sonrasında kapatma kararı aldığı Sami Ulus Kadın Doğum, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi için kamuoyu tepkisi nedeniyle henüz bir adım atmamış durumda.

Son olarak, Kocaeli Şehir Hastanesi'nin 15 Nisan'da açılmasının ardından şehir merkezindeki iki devlet hastanesi, "depreme dayanıksız" olduğu gerekçesiyle kapatılıyor. Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile İzmit Seka Devlet Hastanesi'nin kapatılma kararı, "yeniden yapılacak" denilerek açıklandı.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası İşyeri Temsilcisi Kubilay Yalçınkaya, "Bakanlığın deprem hassasiyeti, şehir hastanesi açıldıktan sonra mı oluşuyor? Denizli ve Düzce’de depreme dayanıksızlık tartışmaları yok mu? Çözüm yıkıp yapmak mı? Güçlendirme neden yapılmıyor?" sorularını sorarak, tartışmanın devam ettiğine dikkat çekti.