Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Yunus Arıncı görevden alınarak yerine Salih Tanrıkulu atandı. Atama kararı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı.

 Yeni Başkan: Salih Tanrıkulu

Ankara'da 1974 doğumlu olan Salih Tanrıkulu, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden 1996 yılında mezun oldu. Ardından ABD'de Illinois Üniversitesi'nde Ekonomi alanında yüksek lisans derecesi aldı. Tanrıkulu'nun kamu hizmeti kariyeri, 1997 yılında Başbakanlık Uzman Yardımcısı olarak başladı. Daha sonra Maliye Bakanlığı'nda çeşitli önemli görevlerde bulundu, bunlar arasında Gelirler Kontrolörü, Gelir İdaresi Grup Başkanı, Vergi Başmüfettişi ve Vergi Denetim Kurulu Başkan Yardımcısı yer aldı.

Tanrıkulu, uluslararası düzeyde de Türkiye'yi temsil etti. OECD ve AB Fiscalis çalışma gruplarında yer aldı, 2013-2015 yıllarında Avrupa Birliği Nezdinde Türkiye Daimi Temsilciliği (Brüksel) Maliye Müşaviri ve NATO Denetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. 2015 yılında Cumhurbaşkanlığı DDK Üyeliğine atandı ve 2017'den Ocak 2023'e kadar Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu Başkanlığı görevini yürüttü. Kasım 2023'ten itibaren DDK Başkan Vekili olarak görev yapıyordu. İngilizce ve Fransızca bilen Tanrıkulu, evli ve üç çocuk babasıdır.

GATA’daki Atamalarda Cemaat İddiası! GATA’daki Atamalarda Cemaat İddiası!

Milli Eğitim Bakanlığı'nda Görev Değişiklikleri

Aynı kararnamede Milli Eğitim Bakanlığı'nda da bazı görev değişiklikleri yapıldı. Uşak, Düzce, Tunceli ve Şırnak il milli eğitim müdürleri görevden alındı ve yerlerine yeni atamalar yapıldı:

- **Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne** Halil Yücel,

- **Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne** Emrullah Aydın,

- **Tunceli İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne** Fethi Ateş,

- **Sinop İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne** Osman Cebeci atandı.

Bu değişiklikler, 3 ve 5 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri gereğince gerçekleştirildi. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.