Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkileri sonrasında, depremzedeler veya depremin yakın bölgelerinde yaşayan sağlık çalışanlarının mesleki deneyimleri ve duygusal anları bir kitapta toplandı.

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Oya Ögenler, Prof. Dr. Gülçin Yapıcı, Doç. Dr. Selda Okuyaz ve Dr. Fatma Bolaç tarafından editörlüğü yapılan "Olağandışı Durumlarda Sağlık: Deprem" adlı kitap, Türkiye'de 6 Şubat ve sonrasında meydana gelen depremlerde sağlık hizmeti sunan profesyonellerin karşılaştığı zorluklara odaklanıyor.

Kitap, çevrim içi olarak yayınlanarak okuyucularıyla buluşuyor ve 457 sayfadan oluşuyor.

Başhekim Yardımcısı Necati Bulut’un Acı Günü Başhekim Yardımcısı Necati Bulut’un Acı Günü

Kitapta, dünya genelinde ve Türkiye'de tarihte meydana gelen ciddi kayıplara neden olan depremlerin oluşturduğu sorunlar, yasal düzenlemeler, sivil toplum kuruluşlarının rolü ve eğitim üzerindeki etkileri ele alınıyor.

Ayrıca, deprem sonrasında ortaya çıkan ve sağlığı olumsuz etkileyen durumlar ile çözüm önerilerine de değiniliyor. Depremzedeler ve depremin etkilediği bölgelerde yaşayan sağlık çalışanlarının mesleki zorlukları ve duygusal deneyimleri de kitapta yer alıyor.

Yazarlar, sadece sağlık hizmeti sunarken yaşadıkları mesleki zorlukları değil, aynı zamanda depremin ardından içinde bulundukları ruhsal, bedensel ve sosyal yaşantılarını da anlatıyorlar.

Kitap, sağlık profesyonellerinin ekip ruhu ve özverisiyle çalıştıkları atmosferi, olağandışı durumlarda sağlık hizmetlerinin planlanması ve sunulmasında görev alan tüm çalışanların yaşadıkları sorunlar ve çözümler konusunda katkı sağlamayı hedefliyor.