Ataması yapılan sağlık çalışanları, barınma sorunu nedeniyle tedirginlik yaşadıklarını sosyal medya başta olmak üzere bir çok platformda dile getirmişlerdi.

Sağlık çalışanları, deprem bölgesinde kaldıkları sürece nerede kalacakları, bölgede bulunan otellerin çoğunun hasar gördüğü, bazılarının da yıkılması sonrası sağlıkçıların barınma konusunda endişeleri hergeçen gün artıyordu.

Öte yandan, sağlıkçılar arasında bölgede daha önce görev yapmış olanlardan edindikleri bilgiler doğrultusunda bazı çalışanların çadırlarda kaldıkları, bu durumun da sağlık çalışanlarının mağduriyetlerini daha da artırdığı belirtiliyordu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı açıklamada, "Bine yakın konteyner sadece barınma için, yeni yaptığımız hastanelerin yanında ayrıca barınmalarını da yapıyoruz. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde her hastanenin önünde barınma alanlarının olduğunu göreceksiniz." dedi.

Bu açıklama, deprem bölgesinde çalışacak sağlıkçıların barınma ihtiyacını karşılayacaklarını gösteriyor. Sağlık çalışanları, artık barınma ihtiyaçları için hastanelerin yanında konteynerlerin bulunacak olmasını olumlu bir gelişme olarak yorumladılar.

Editör: Güler Sağlam