Edirne'de doktor B.B.Ö.'yü darbettiği suçlamasıyla tutuklanıp hakkında açılan davanın ikinci duruşmasında tahliye edilen Volkan Kuşçu, aynı hekimi bu kez sosyal medya üzerinden dizi repliğiyle tehdit ettiği gerekçesiyle tutuklanmasının ardından açılan ikinci davanın ilk duruşmasında da tahliye edildi.

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Dahili Yoğun Bakım Servisi’nde kanser tedavisi gören Nazife Kuşçu, 6 Şubat'ta çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti. Serviste asistan doktor olarak görev yapan B.B.Ö., hastanın oğlu Volkan Kuşçu'ya ölüm belgelerinin doldurulması yönünde bilgi vermek istedi.

Bu sırada Volkan Kuşçu, doktor B.B.Ö.'ye yumruklu saldırıda bulundu. Güvenlik görevlileri araya girerken; hastane yönetimi 'beyaz kod' bildiriminde bulundu. Hastaneye gelen polis ekipleri, Volkan Kuşçu'yu gözaltına aldı. Kuşçu'nun yapılan kontrolünde, alkollü olduğu tespit edildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı hakimlikçe ev hapsiyle cezalandırılan Volkan Kuşçu, Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı'nın itirazı üzerine yeniden gözaltına alındı ve çıkarıldığı nöbetçi hakimlikte 9 Şubat'ta tutuklandı.

Edirne 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde Volkan Kuşçu hakkında açılan davanın ikinci duruşmasında mahkeme heyeti, saldırı mağduru doktor B.B.Ö. ile ilgili kesin doktor raporunun beklenmesine ve sanık Volkan Kuşçu'nun tahliyesine karar verdi. Duruşmayı 12 Haziran'a erteleyen mahkeme heyeti, sürecin daha detaylı incelenmesi gerektiğine hükmetti.

Duruşmanın ardından tahliye olan Kuşçu, sosyal medya üzerinden tehdit içerikli mesaj paylaştı. Sosyal medyasından 'Ne olursa olsun, cezaevine giren insan bir süre sonra katile dönüşür' repliğinin geçtiği bir dizi sahnesini paylaşarak mesaj gönderdiği iddia edildi. Bu durum üzerine savcılığa şikayette bulunuldu.

Haberleşme ve iletişim yasağı bulunan Kuşçu'nun paylaşımını 'tehdit' olarak değerlendiren savcılık, hakkında tutuklama talebinde bulundu. Kuşçu, bu şikayet üzerine yeniden tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kuşçu hakkında darp davasının yanı sıra tehditle ilgili de Edirne 5'inci Asliye Mahkemesi'nde açılan ikinci davanın ilk duruşması bugün görüldü. Duruşmaya doktor B.B.Ö. katılmazken, avukatları ile Edirne Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gürkan Altun, oda yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda meslektaşı ile sanık Volkan Kuşçu hazır bulundu.

Duruşmada savunmasını yapan Kuşçu, darp olayının ardından ev hapsi cezası aldığını ve sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımların ardından yeniden tutuklandığını ifade etti. Darp olayından dolayı pişman olduğunu belirten Kuşçu, sosyal medya paylaşımlarında doktor B.B.Ö.’yü tehdit etmediğini savundu. Kuşçu, bakmakla yükümlü olduğu 2 çocuğu bulunduğunu ve tehdit gibi bir niyetinin olmadığını dile getirerek, "Ben hiçbir zaman elime silah almadım, sadece geçim derdiyle uğraşan bir insanım" şeklinde konuştu.

Eğitim Araştırma Hastanesi Doğalgaz Hattı Patladı Eğitim Araştırma Hastanesi Doğalgaz Hattı Patladı

Mahkeme heyeti, Kuşçu'nun 1 aylık tutukluluk sürecini göz önünde bulundurarak adli kontrol şartıyla tahliye kararı verdi. Kuşçu'ya yurt dışı çıkış yasağı ve haftada bir gün imza verme zorunluluğu getirilirken, duruşma 4 Temmuz'a ertelendi.

Edirne Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gürcan Altun, duruşmanın ardından yaptığı açıklamada, alınan karardan dolayı büyük üzüntü duyduklarını ifade etti. Altun, "Dün, 17 Nisan, Sağlıkta Şiddete Karşı Mücadele Günü'ydü. Bu durum karşısında gerçekten çok üzgünüm. Şu anda yaşadığımız durumda, daha önce bir meslektaşımıza karşı şiddet uygulamış olan bir kişi, tahliye olduktan sonra şimdi ise sosyal medya üzerinden yine üstü kapalı ölüm tehditlerinde bulunuyor. Duruşmada da gördüğünüz gibi, ilk duruşmada tahliye kararı verildi. Buradan sesleniyorum; Sağlık Bakanı'na, meclisteki milletvekillerine sesleniyorum. Eğer caydırıcı yasal düzenlemeler yapılmazsa, bunun önüne geçilebilme olasılığı yok. Bugüne kadar görevi başında çalışan 10'dan fazla hekim katledildi. Başka söyleyecek bir şey bulamıyorum" şeklinde konuştu.