Yerel seçimin ilk verilerini değerlendiren gazeteci Cüneyt Özdemir çok çarpıcı bir açıklamaya imza atarak bakanların dahi değişebileceğini söylerken, Mehmet Şimşek’i bu durumdan hariç tuttu.

Sandıklar saat 17:00 itibari ile kapanır kapanmaz oy sayım işlemleri başladı. Bazı illerde hâlâ sandıklarda oy sayım işlemi sürüyor.

Ak Parti’nin yerel seçimlerde adeta hayal kırıklığı yaşadığını ifade eden Cüneyt Özdemir, seçim sonuçlarına dair ilginç tespitlerde bulundu.

Zorunlu Trafik Sigortasında Yeni Dönem Bugün Başlıyor Zorunlu Trafik Sigortasında Yeni Dönem Bugün Başlıyor

Cüneyt Özdemir'in yorumunda özellikle dikkat çeken nokta, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in durumu oldu. Seçim günü, Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oyunu Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki Şahin Sevin İlkokulu'nda bulunan 1202 nolu sandıkta kullanan Bakan Şimşek'in adı öne çıktı.

Canlı yayında ajanslardan gelen ilk verileri değerlendiren Özdemir, AK Parti'yi oldukça endişelendiren verilere işaret etti. AK Parti'ye yakın gazeteciler arasında moral bozukluğu ve sessizlik olduğunu belirterek, bu durumun parti içinde büyük tartışmalara yol açabileceğini dile getirdi. Özdemir, hatta Bakanlar Kurulu'nda bile değişiklik olabileceğini ifade etti.

Ancak Özdemir, Mehmet Şimşek'i kastetmediğini vurgulayarak, bürokrat kökenli bakanların değişebileceği yönünde bir yorumda bulundu. Özdemir, "Eğer böyle bir sonuç gelirse yarın bir gün homurdanmalar da başlar" diyerek, muhtemel gelişmeleri öngördü.