Önümüzdeki yıldan itibaren emekliler ile çalışanların alım gücünü eskisinin üstüne çıkarmaya başlayacaklarına inandığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, maaş zamlarının daha cebe girmeden eridiğini söyledi.

TOKAT’TA KONUŞTU!

Cumhurbaşkanı Erdoğan yerel seçimlerin son haftasında Tokat’ta halka yönelik konuşmasında önemli açıklamalara imza attı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan emeklilerin yükünü hafifletmek için ellerinden geleni yaptıklarını söyleyerek konuşmasına şu şekilde devam etti:

“ÇALIŞANLARIN ALIM GÜCÜNÜ YÜKSELTECEĞİZ”

Önümüzdeki yıldan itibaren emekliler ile çalışanların alım gücünün yükseleceğini açıklayan Cumhurbaşkanı sözlerine şöyle devam etti:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin ileri demokrasi yolunda ilerlemesine tahammül edemeyenlerin pusuda beklediğini belirtti. Yaptığı açıklamada, mesele sadece kendisi, AK Parti veya Cumhur İttifakı değil, doğrudan Türkiye ve Türk milleti olduğunu vurguladı.

Erdoğan, "31 Mart seçimlerinde milletimizin desteğini alarak Türkiye'ye önemli kazanımlar sağlayacağız. Ülkemizin Türkiye Yüzyılı yolculuğunu hızlandıracağız" dedi.

“EMEKLİNİN YÜKÜNÜ HAFİFLETECEĞİZ”

Ayrıca, emeklilerin yüklerini hafifletmek adına kamu bankalarının promosyon tutarlarını artırdığını ve başvuruların başladığını belirtti. Özel bankaların da bu tutarların altında kalmayacaklarını ifade etti. Erdoğan, emeklilerin Ramazan Bayramı ikramiyesinin ise 2-5 Nisan tarihleri arasında hesaplarına yatırılacağını söyledi.

“ÖNÜMÜZDEKİ YIL ÇALIŞANLARIN ALIM GÜCÜNÜ ESKİSİNDEN İYİ BİR NOKTAYA GETİRECEĞİZ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, fiyat istikrarının sağlanmadan yapılan maaş zamlarının, enflasyonun etkisiyle eridiğini belirtti. Yaptığı açıklamada, "Enflasyonun yılın ikinci yarısından itibaren düşmeye başlayacağını göreceğiz. Bütçe imkanlarını genişletmek için hazırlıklarımız var. Önümüzdeki yıldan itibaren emeklilerimizin ve çalışanlarımızın alım gücünü artırarak eskisinden daha iyi bir noktaya taşıyacağımıza inanıyorum" dedi.

İşçilere Yüzde 140 Oranında Zam Yaptı İşçilere Yüzde 140 Oranında Zam Yaptı

Erdoğan, gelecek dönemde ekonomik istikrarın sağlanması ve enflasyonun kontrol altına alınmasıyla birlikte emeklilerin ve çalışanların maaşlarının daha etkin bir şekilde korunacağını ve artırılacağını ifade etti.