Tayyip Erdoğan seçim çalışmaları çerçevesinde Aksaray’da Milli İrade Meydanı’nda açık hava toplantısı düzenledi.

Mitingde Aksaraylı’lara seslenen Cumhurbaşkanı, emeklilerin alım güçlerindeki düşüşü telafi etmek için yeni adımlar attıklarını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

Kanser Hastasına Cinsel Tacizde Bulunan Hemşireye Hapis Cezası Kanser Hastasına Cinsel Tacizde Bulunan Hemşireye Hapis Cezası

Bölgemizde yaşanan çeşitli krizler, savaşlar ve gerilimlerin ülkemiz üzerindeki olumsuz etkileriyle mücadele etmekteyiz. Enflasyonun yol açtığı hayat pahalılığıyla baş etmek için çabalıyoruz. Çalışanlarımızın ve emeklilerimizin alım gücündeki düşüşü telafi etmek adına sürekli yeni adımlar atıyoruz. Tüm emeklilere bir defalık 5 bin lira ödeme yaptık.

Yılbaşında emeklilerin ve çalışanların maaşlarını yüzde 50 oranında artırdık. Ayrıca emeklilerin ikramiyelerini de yüzde 50 artırdık. Son olarak, banka promosyon ödemelerini 8 bin ila 12 bin lira arasında yükselttik. İnşallah yılın ikinci yarısında enflasyonun düşmeye başlamasıyla birlikte durum biraz daha rahatlayacak. Çünkü yüksek enflasyon ortamında ne kadar ödeme yaparsak yapalım, bunlar dipsiz bir kuyuya dönüşüyor. Öncelikle enflasyonu kontrol altına almalıyız. Allah'ın izniyle bu konuda başarılı olacak bir programa ve kararlılığa sahibiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının devamında şunları dile getirdi:

Biraz daha sabırlı olacağız. Ülkemizin gücü ve potansiyeli, belirli çevrelerin rahatsız olduğu bir gerçek. Bu çevreler, muhalefeti de kullanarak milletimizi karamsarlığa sürüklemek istiyor. Temel amaçları, Türkiye'yi mevcut kazanımlarından mahrum bırakacak bir güvensizlik ve istikrarsızlık ortamına sokmaktır. Geçici sıkıntıları, asırlık hedeflerimizin önüne koyarak milletimizle aramıza mesafe koymaya çalışıyorlar. Bu senaryoyu daha önce defalarca gördük ve yaşadık. Vesayetin tuzaklarıyla mücadele ettik, FETÖ'den PKK'ya kadar terör örgütlerine karşı durduk, ülkemizi kuşatan emperyalist çevrelere karşı direndik. Bu oyunu birlikte bozacağız."

Erdoğan, ülkenin 3 kat büyüdüğünü vurgulayarak,

Geçmiş altyapı eksikliklerini gidererek 2023 hedeflerine ulaştık. Şimdi ise daha fazlasını yaparak Türkiye'yi Yüzyılının inşasına yöneleceğiz. Ülkeyi bugüne kadar 3 kat büyüttük. Şimdi ise önümüzdeki dönemde 2 kat daha büyüteceğiz. Sadece kayıplarımızı telafi etmekle kalmayacak, Türkiye'yi dünyanın en büyük on ekonomisinden biri haline getireceğiz. Bu hedefe Aksaray ve tüm 81 vilayetimizle birlikte ulaşacağız."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgedeki gerilimlerin arttığına dikkat çekerek şunları söyledi:

Henüz tamamlamamız gereken çok iş var. Üstesinden gelmemiz gereken çok proje ve kazanmamız gereken çok mücadele bulunuyor. Bölgedeki gelişmeleri takip ediyorsunuz. Bir tarafta Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş alevlenerek devam ediyor. Diğer tarafta ise İsrail'in, Gazze'de kadın ve çocuk demeden gerçekleştirdiği vahşet giderek derinleşiyor. Balkanlar'dan Kafkasya'ya kadar her yerde gerilim artıyor. Sözde büyük devletlerin ve onların etkisi altındaki uluslararası kuruluşların kimseye faydası olmadığına dair acı gerçeklerle karşılaşıyoruz.