En düşük memur maaşıda 22 bin lirayı bulacak diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, memurlara birde 3600 ek gösterge müjdesi verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Memur maaşlarındaki bu artışlar, otomatik olarak emeklilerinede yansıyacak.” Diyerek, Çalışma Bakanı Bilgin’e talimat verdiğini, “yasal tarih olan temmuz ayına kadar en düşük memur aylığının yasal düzenlemesi için bu çalışmanın tamamlanması için gereken talimatları verdim.” Dedi.

en-dusuk-maas-1

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: “Temmuz ayında en düşük memur maaşı; en düşük kamu işçisinin maaşından AŞAĞI OLMAYACAK şekilde düzenlenecektir. En düşük memur maaşı da 22.000 TL’yi bulacak. Memurlarımız gönüllerini ferah tutsun. Biz çalışanımızın hakkının yenmesine de yenilmesine de izin vermeyiz.”

Erdoğan konuşmasında şunları kaydetti:

Dereceye Düşen Memurlara 3600 Ek Gösterge Vereceğiz”

Ücretlerde adaleti ve çalışma barışını korumakta kararlıyız. Kanunu düzenleme gerektirdiği için yeni yasama döneminde artıracağımız bir başka adımda 1. Dereceye geldiği halde 3600 ek gösterge alamayan memurlarımıza yönelik olacak. 1. Dereceye inen ve şartları tutan tüm memurlarımızın 3600 ek gösterge hakkından yararlanabilmesini sağlayacağız.

“Memurlarımızın gönüllerini ferah tutsun”

Memurlarımız gönüllerini ferah tutsun. Müsterih olsunlar. Bize güvenmeye, hükümetlerine inanmaya devam etsinler. Biz hiçbir çalışanımızın hakkını yemeyiz, yenilmesinede izin vermeyiz.

KILIÇDAROĞLUNA YÜKLENDİ

Geçmişinde SSK’yı batırmaktan, el kadar torununu sigortalı yapmaya kadar pek çok skandal olan birisinin hezeyanlarına kimse kulak asmasın.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçmiş seçimlerde verdiği vaatleri ve verdikleri sözleri tutmadıklarını söyleyerek eleştirilerde bulundu. Erdoğan, özellikle çiftçilere bedava traktör dağıtma vaadi veren muhalefetin bu sözünü tutmadıklarını ve belediyelerde de aynı şekilde sorunlar yaşandığını ifade etti. Kendilerine hatırlatıldığında ise pişkince sırıtmaya devam ettiklerini belirtti.

Biliyorsunuz bunlar geçen seçimde, çifçimize bedava traktör dağıtma sözü vermekten, ulaşımı, sütü, suyu kısaca hayatı ücretsiz yapmaya kadar herşeyi söylediler. Çiftçiye traktörler verildi mi? Verdiler mi? Biz veririz ama onlar veremez. Hatta kazandıkları belediyelerde kmisenin ekmeğiyle oynamamak için bay bay kemal şeref namus sözü verdi. Ama bunların hiç birini tutmadılar. Milletin hayrına doğru düzgün bir iş yapmadıkları halde belediyeleri borç batağına sürüklediler. Namusları üzerine verdikleri hiçbir sözü tutmadıkları gibi bunlar kendilerine hatırlatılıncada pişkince sırıtmaya devam ettiler.

Milletimizin bu iki yüzllüğü görmediğini zannediyorlar.