Yılmaz, Kanal 7 canlı yayınında yaptığı açıklamada, "Düşük alanları destekleyici mahiyette bir yaklaşımımız olacak" dedi. Bu ifadeyle, düşük maaş alan memurların daha fazla destekleneceği ve maaş artışlarının en çok ihtiyaç duyan kesimlere yönelik olacağı mesajı verildi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Orta Vadeli Program (OVP) ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz, OVP'nin siyasi istikrar ve güven iklimini teknik öngörülebilirlikle desteklediğini belirtti. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın programa verdiği destek üzerinde durarak bunun büyük bir önem taşıdığını vurguladı.

Emekli maaşlarına yapılacak düzenlemeler ve bu konudaki çalışmalar hakkında sorulan bir soruya yanıt veren Yılmaz, enflasyonun toplumun geniş kesimleri üzerinde olumsuz etkiler yarattığını ve bu nedenle maaşlarda düzenlemeleri hayata geçirdiklerini ifade etti. Yılmaz, yılbaşı itibarıyla memurların maaşlarında enflasyon oranına göre bir artış yapılacağını ve bu artışın memur emeklilerini de kapsayacağını belirtti. Ayrıca, işçi emeklileri, Bağ-Kur emeklileri ve asgari emekli aylığı alanlara ilişkin oransal artışlar ve enflasyon farkının olacağını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla bu kesimlere yönelik dengeleyici bir çalışmanın sürdürüldüğünü ve yıl sonuna kadar tamamlanarak emeklilere destek olunacağını ifade etti. Ayrıca, düşük maaş alanları desteklemeyi hedeflediklerini belirtti.

Kıdem tazminatı düzenlemesine ilişkin bir soruya yanıt veren Yılmaz, şu an için böyle bir çalışmalarının olmadığını ve sendikalarla uzlaşma sağlanmadan bu konuda adım atılmayacağını vurguladı.