Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Temmuz ayında yapılacak olan zam düzenlemesi hakkında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, memurların maaşlarındaki enflasyon farkının yanı sıra refah payı artışının da dikkate alınarak bir düzenleme yapılacağını belirtti.

Kiralara sınırlama geliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasında artan kira fiyatlarına dikkat çekerek, TOKİ aracılığıyla daha fazla konut üretilmesi planlandığını açıkladı. Deprem sonrası özellikle büyük şehirlerde yaşanan kira artışlarına karşı gerekli tedbirlerin alındığına da değindi.

7500 TL emekli maaşı alanlara müjde

Erdoğan, yeni meclis çalışmaları sonrasında 7500 lira üzerinde emekli maaşı alan vatandaşlar için sevindirici bir müjde verileceğini de söyledi. Bu müjde ile ilgili detayları ise henüz açıklamadı. Konuşmasında, hükümetin vatandaşların yaşam kalitesini yükseltmek için çalışmalar yürüttüğünü belirten Erdoğan, bu doğrultuda yeni projelerin hayata geçirileceğini ve Türkiye'nin daha iyi bir geleceğe doğru ilerlemesi için gereken adımların atılacağını vurguladı.

Memurlar hayal kırıklığı yaşıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son açıklamaları, memurları hayal kırıklığına uğratırken ve asgari ücrete temmuz ayında iyileştirme yapılacak olması vatandaşlar arasında büyük bir umut yarattı. Uzun yıllardır enflasyon nedeniyle zor durumda olan memurlar için refah payı artışının seçim öncesinde yapılması durumunda, memuru ekonomik açıdan rahatlatacaktı.