Hak İş Konfederasyonu'nun Hacı Bayram Veli Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 15. Olağan Genel Kurulunda Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hak İş delegelerinin “Recep Tayyip Erdoğan” sloganları eşliğinde Kongreye saat 13.05 sularında katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan:

Yola çıkarken çalışanalrımızı enflasyona ezdirmeyceğiz demiştik. Hamdolsun, son 21 yılda bu sözümüze hep sadık kaldık. Mali şartlar ne olursa olsun çalışanlarımızı enflasyona ezdirmedik.

Emeklisinden memuruna toplumumuzun tüm kesinlerinin yanında olduk. Ekonomimiz büyüdükçe milletimizin tüm ferdlerinin haklarını almalarını sağladık.

Düşük faiz politikamızla üretimi ve yatırımı teşvik ettik. Dünya yüksek faiz peşinde koşarken biz faizi 8,5’a kadar düşürdük. Niye? Yatırım yapılsın istedik. İstihdam olsun, işsizlik azalsın istedik.

Yeni Meclis’in açılmasıyla 7500 liranın üzerinde emekli maaşı alan vatandaşlarımızı da sevindireceğiz.

En düşük kamu işçisi ücretini yaklaşık 12 bin liradan 21 bin liranın üzerine çıkardık.

Şimdi önümüzde memurlarımızın maaş düzenlemesi var. Yasaya göre memurların maaş artış oranları ocak ve temmuz ayında belirleniyor. Biliyorsunuz memurların enflasyon farkına ilave olarak refah payı artışını biz getirdik. Sene başında yüzde 13,5 refah payı ilave ederek toplamda yüzde 30 zam yapmıştık. En düşük memur maaşını reel olarak yaklaşık 12 bin liraya çıkarmıştık.

Temmuz ayında en düşük memur maaşını en düşük kamu işçisi maaşı oranında düzenleyeceğiz.

Kamu işçilerinde olduğu gibi en düşük maaşı yine 15 bin liraya çıkararak üzerine enflasyon farkı ve refah payı vererek en düşük memur maaşını 22 bin liraya çıkaracağız.

Editör: Güler Sağlam