Facebook'ta "Sağlık Emekçisi" kullanıcısı tarafından "CUMHURA MUHALİF YÖNETİMLE CUMHUR İDDİASI: YENİ SENDİKA" başlıklı paylaşımı yorumsuz paylaşıyoruz..

Memur maaşlarına yapılan zamlarla birlikte sendika üyesi aidatlarının artması dolayısıyla özellikle sağlık sektöründe sendika enflasyonu baş göstermeye başladı. Sabah erken kalkan, hastane koridorunda 7 kişiyle selamlaşan ertesi gün köşeyi dönme umuduyla sendika kurmaya başladı. Büyük sendikalarda umduğunu bulamayan, seçim kaybeden, ilgi görmeyen, sağlık çalışanı olmak zor gelen, emek vermek yerine hazıra konmayı marifet sayan, popüler olma heveslisi çalışanlar umudu sendikacılığa bağlamış durumda. Kimisi sosyal medyanın verdiği gazla, kimisi atanamayan sağlık çalışanlarının umutları ve hevesleri üzerinden yakaladığı popülariteyle, kimisi de büyük sendikalardan geçmişte elde ettikleri ancak seçimlerde kaybettikleri menfaatlerinin hayaliyle kolları sıvayıp sendika kuruveriyorlar.

Bunlardan biri de “Yeni Sendika” ismiyle bilinen Yenilikçi Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası. Büyük sendikalardan birinde Genel Başkanken son genel kurulda rakibine seçimi kaybedince, illerde seçim kaybetmiş şube başkanı arkadaşlarıyla birlikte “kaybedenler kulübü” mahiyetinde kurulmuş görünüyor Yeni Sendika. Özellikle bünyesinden koptukları büyük sendikanın seçimlerinde aday olup seçimi kaybeder kaybetmez yeni sendikaya geçen kişilerin, birkaç gün içinde nasıl olupta bu kadar hızlı aidiyet değiştirdikleri merak konusu. Bu durum, sendikal çevrelerce “dün bir kıza kara sevdaya tutulduğunu söyledikten sonra evlenme teklif edip red cevabı alınca yarın başka bir kızla evlenmek” şeklinde yorumlanıyor.

Yeni Sendika, kuruluş manifestosundan sosyal medya paylaşımlarına kadar ısrarla “cumhur” vurgusu yaparken, gerek genel merkez yönetimi, gerekse il temsilciliklerindeki “cumhura muhalif” şahsiyetler, kafalarda soru işaretleri bırakıyor.

Sosyal medya uygulaması Facebook’ta yer alan ve Yeni Sendika sosyal medya organı olarak kullanılan “Sağlıkçılar Odası” isimli grubun sahibinin Genel Merkez yönetim kurulunda yer alması, grubun uzun yıllardır Sağlık Bakanlığı, Cumhur İttifakı ve T.C. Hükümeti aleyhindeki tutumunun cumhurun sendikası iddiasıyla oluşturduğu vahim çelişki dikkatleri çekiyor.

Bir diğer Genel Başkan Yardımcısı hakkındaki, kapatılan bir takım derneklerde yöneticilik yapmak, ihraç komisyonuna sevk edilmek gibi iddiaları hatırlamak adına Google’da arama yapmak istedik ancak Google’dan bu haberlerin sildirildiğini gördük. Hukuki süreçlerin devam ediyor olması ihtimali olduğu için hukukun işleyişine saygımızdan dolayı bu konuya girmiyoruz. Kimseyi zan altında bırakmak istemeyiz, TC mahkemeleri en doğru kararı verecektir. Buna inanıyoruz.

Diğer bir Genel Başkan Yardımcısı ve ekip arkadaşı olan İstanbul İl Temsilcisi hakkında ise yine sosyal medyaya başvurduğumuzda yoruma mahal bırakmayan, “Cumhur” anlayışıyla hiçbir ilgisi olmayıp tamamen zıt tarafta olan ekran görüntülerini paylaşmayı yeterli görüyoruz.

Bunlar arasında özellikle GEZİ PARKI terörüne destek veren paylaşımı son derece dikkat çekici Yeni Sendika Genel Başkanının.

GEZİ dışında ise Cumhur İttifakı’nın bilge lideri Devlet Bahçeli’ye başkaldıran Meral Akşener ve İyi Parti hareketi ile Selahattin Demirtaş ve Ahmet Davutoğlu güzellemeleri dikkat çekiyor.

Yeni Sendika İstanbul İl Temsilcisi’nin ise nerede Cumhur İttifakı aleyhinde paylaşım varsa onu desteklediği açıkça görülüyor. Irkçı paylaşımlarıyla Cumhur İttifakına sürekli saldıran Prof. Pelin Gündeş, isim benzerliği de dikkat çeken fetöcü Twitter fenomeni Suna Varol, Kılıçdaroğlu, İmamoğlu, Mansur Yavaş gibi isimler özellikle destekledikleri arasında büyük yer tutuyor

Kaynak: https://www.facebook.com/100077827620610/posts/pfbid02u7sTz4wxEUnrhLne9GaGgwcpiztGWWtaDzbzHrqRXk6qeHWHNKFfFjU6A25zxamKl/?d=n