Diş Hastanesinde Gerginlik: Doktorla Tartışan Hasta Kamelyanın Üzerine Çıktı Diş Hastanesinde Gerginlik: Doktorla Tartışan Hasta Kamelyanın Üzerine Çıktı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz, yazılı bir açıklama yaparak Türkiye'deki birçok hastanın randevu almak için uzun süreler beklemek zorunda kaldığını vurguladı.

“Hastanelerden randevu almak imkansız”

Sağlık hizmetinin, devletin en temel görevlerinden biri olduğunu dile getiren Şahbaz, "Hastanelerde randevu almak neredeyse imkansız hale geldi. Sağlık hizmetine ulaşım, milyonlarca vatandaş için ciddi bir engel haline geldi" dedi.

Muayene süreleri 2 dakikaya indi

Şahbaz, bazı hastanelerde Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nde hekimin onayı dışında 5 dakikalık muayene sürelerinin 2 dakikaya indirilerek randevu verildiğini belirtti. Dünya Sağlık Örgütü'nün her hastaya 20 dakikalık muayene süresi önerdiğini hatırlatan Şahbaz, kısa sürelerle verilen muayene hizmetinin kalitesini düşürdüğünü, hekim-hasta ilişkisini bozduğunu ve sağlıkta şiddeti artırdığını ifade etti.

Onay alma yeterli olmayacak

Sağlık Bakanlığının önerdiği "randevuma geleceğim" onayının yeterli olmadığını savunan Şahbaz, koruyucu sağlık ve birinci basamak sağlık hizmetlerine daha fazla bütçe ayrılması ve hastanelere yığılmaların önlenmesi gerektiğini vurguladı.