Yılmaz, Kanal 7 canlı yayınında gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu ve soruları yanıtladı.

Yılbaşı itibarıyla, memurların maaşlarında enflasyona paralel bir artış yapılacağını vurgulayan Yılmaz, aynı zamanda düşük maaş alanları destekleyici bir yaklaşımın da olacağını ifade etti. Bu açıklama, memurlar ve emekliler arasında merak edilen maaş artışlarına dair önemli bir bilgiyi içeriyor.

Orta Vadeli Program (OVP) çerçevesinde siyasi istikrar ve güven iklimini teknik öngörülebilirlikle desteklediklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın programa verdiği desteğin büyük önem taşıdığını vurguladı. Emekli maaşlarına yönelik düzenlemeler ve yapılan çalışmalar hakkındaki sorulara cevap veren Yılmaz, enflasyonun geniş kesimler üzerinde olumsuz etkisini gidermek amacıyla maaşlarda düzenlemelere gittiklerini belirtti.

Yılmaz, yılbaşı itibarıyla memurların maaşlarında enflasyon oranına göre artış yapılacağını ve bu artışın memur emeklilerini de kapsayacağını söyledi. Ayrıca işçi emeklileri, Bağ-Kur emeklileri ve asgari emekli aylığı alanların da oransal artışlar ve enflasyon farkı alacaklarını ifade etti. Emeklilerin yanında olmak adına çalışmaları sürdürdüklerini ve düşük gelir gruplarını destekleyici bir yaklaşım benimsediklerini açıkladı.

Kıdem tazminatı düzenlemesi hakkındaki bir soruya yanıt verirken, şu an için böyle bir çalışmalarının olmadığını belirten Yılmaz, sendikalarla oturup uzlaşma sağlanmadan, anlaşma yapılmadan bu konuda adım atmayacaklarını ifade etti.