Meslekten ihraç edilen Dr. Ercan Atay’ın görevine iade edildiği öğrenildi.

Kadın Hastaları İle Cinsel İlişki Yaşayan Doktorun Tıp Lisansı İptal Edildi Kadın Hastaları İle Cinsel İlişki Yaşayan Doktorun Tıp Lisansı İptal Edildi

Instagram’dan açıkladı

İstanbul Çapa Tıp Fakültesi'nden mezun olduktan sonra kamuda göreve başlayan ve daha sonra KHK ile ihraç edilen Ercan Atay'ın şu anki durumu ve faaliyetleri merak konusu oldu. Atay, Instagram hesabından yapmış olduğu açıklamayla tüm sorulara cevap verdi.

Hemşire iftirası ile uzaklaştırıldım

İşten çıkarılma sürecini anlatan Atay, bir hemşirenin iftirası sonucu işinden uzaklaştırıldığını ancak 6 yıl sonra kamudaki görevine geri döndüğünü belirtti.

Atay, "Birlikte çalıştığımız bir hemşirenin 'Teröristlere ilaç yazdı. Onlar da e-reçete şifresiyle ilaçları eczaneden aldı' ihbarı üzerine mesleğinden uzaklaştırıldım. 6 yıl boyunca süren bu soruşturmadan hiç haberim olmadı. Hiçbir ifadeye çağrılmadım; gözaltı veya tutukluluk gibi durumlarla karşılaşmadım. Hatta bu süre zarfında askerliğimi bile tamamladım. Yazdığım tüm reçeteler detaylı bir şekilde incelendi. 6 yılın sonunda kamu görevime iade edildim ve yaşananları telafi etmek için tazminat ödendi." şeklinde konuştu. Atay'ın bu açıklamaları, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı ve dikkatle takip edildi.