Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, bazı medya kuruluşlarında yer alan "Tüm emeklilerin maaşları değişiyor" başlıklı haberin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

İddia: Sağlık Müdürü Talimatıyla 8 Sorumlu Hemşire Görevden Alındı İddia: Sağlık Müdürü Talimatıyla 8 Sorumlu Hemşire Görevden Alındı

Açıklamada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmada, emekli aylıklarına uygulanan normal artışlara ek olarak, bugüne kadar emekli aylıklarında yapılan iyileştirmelere yönelik yasal düzenlemelere değindiği ve 2000 yılından önce emekli olanların aylıklarına intibak düzenlemesi yapılarak iyileştirme sağlandığı ifade edildi. Ancak yeni bir intibak düzenlemesine gidileceği konusunda herhangi bir ifade kullanılmadığı vurgulandı.

Bu nedenle, bahsedilen haberdeki yeni intibak düzenlemesi iddialarının gerçeği yansıtmadığı ve yanıltıcı olduğu bildirildi. Bakanlık, kamuoyunu yanıltacak şekilde sunulan haberin doğru olmadığını açıkladı.