Skandalda 2 hastanın hayatını kaybettiği belirtilirken, 12 hastanın taburcu edildiği bildirildi.

Olayın Ayrıntıları

Burdur Devlet Hastanesi Diyaliz Ünitesi’nde 25 Mayıs 2024 Cumartesi günü hizmet alan hastalar, çevre illerdeki hastanelere sevk edilmişti. Antalya’da 23, Afyon’da 6, Isparta’da 3 ve Denizli’de 1 hastanın takibi yapıldı. Bu süreçte, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi gören 70 yaşındaki Mustafa Demir ve Antalya Şehir Hastanesi’nde yoğun bakımda bulunan 87 yaşındaki Saniye Aksöz, tüm müdahalelere rağmen yaşamlarını yitirdi.

Taburcu Edilen Hastalar

Bugün itibariyle, Afyon’a sevk edilen hastalardan 5’i ve Antalya Şehir Hastanesi’nde takip edilen hastalardan 7’si taburcu edildi. Diğer hastaların sağlık durumlarının iyiye gittiği açıklandı.

Resmi Açıklama

Burdur İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Burdur Devlet Hastanesi Diyaliz Ünitesinden hizmet almış ve çevre illere nakilleri gerçekleştirilen hastalarımızın durumları hakkında süreç Müdürlüğümüz tarafından çok yakın takip edilmektedir. Kederli ailelerimize başsağlığı diler, tedavisi devam eden hastalarımıza acil şifalar dileriz. Konuyla ilgili adli ve idari soruşturma devam etmektedir. Süreç ve hastalarımızın durumları hakkında kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz.”

Soruşturmanın Seyri

Olayın ardından başlatılan adli ve idari soruşturmalar, diyaliz ünitesindeki işlemlerin ve hizmetlerin kanunlara, tüzüklere ve yönetmeliklere uygunluğunu araştırıyor. Bu süreçte, sağlık hizmetlerinin aksatılmadan devam etmesi için gerekli önlemler alınmış durumda.

Aksaray'da Aile Hekimleri Bir Araya Geldi Aksaray'da Aile Hekimleri Bir Araya Geldi

Burdur İl Sağlık Müdürlüğü, kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğini ve tüm süreci şeffaf bir şekilde yürüteceğini belirtti.