Şiddete maruz kalan asistan hekimin olayın şokuyla tuttuğu tutanağı sosyal medyadan paylaşmasıyla olayın adli makamlara yansıdığı da öğrenildi. 

Odaya doğru sürükledi iddiası

Öğretim Üyesinin hastane koridorunda kendisine yönelik “sen neredesin, sen kimsin de ben çağırdığımda gelmiyorsun” diyerek sağ kolundan tutup odaya doğru sürüklediğini belirten asistan hekim, “kolumu öyle bir sıktı ki acısından bir süre kendime gelemedim” dedi.

Memura Esnek Çalışma Sistemi Geliyor: İşte Taslak Çalışma... Memura Esnek Çalışma Sistemi Geliyor: İşte Taslak Çalışma...

“Birde kadın olacaksın”

Kolunun acısının şaşkınlığını yaşarken kendisine yönelik bağırmaya ve hakaret etmeye başlayan öğretim üyesinin, “sen anca dışarıda sürtmeyi biliyorsun. Sen kimsin ki, başka ne bilirsin,, sürt*** seni, sen varya tam bir oros**sun, bir de kadın olacaksın, oros**” cümlelerini arka arkaya sarf ettiğini iddia etti. 

“sürtük, bana oros**luk yapma”

Öğretim üyesi hocasının “ben sizin erkek hocalarınıza benzemem, sen daha hiçbir şey görmedin, bak nasıl bela oluyorum sana ben, gör” diyerek aralarda “sürtük, bana oros**luk yapma” gibi hakaret vari sözleri kendisine yöneltiğini söyleyen asistan hekim, “şimdi böyle bir ortamda, bu şekilde düşünen ve kendisini asistanlara karşı fiziksel ve sözel şiddet uygulamaya hak gören bir öğretim görevlisinin çalıştığı klinikte nasıl eğitim almaya devam edebilirim” şeklinde soru yöneltti. 

Asistan Hekim Tutanak

“istifa et, başına bela olacağım”

Öğretim üyesi hocası tarafından kendisine yönelik “istifa et, başına bela olacağım” sözleriyle mobbinge maruz kaldığını belirten asistan hekim, can güvenliğinden endişe ettiğini savunarak “tekrar aynı kişi tarafından saldırıya uğramayacağımın garantisini kim verebilir” şeklinde tutanak tuttu.