Belediye tarafından belirtilen süre içinde asansörlerin bakımı yapılmadı ve kullanıma devam ediliyor. Vatandaşlar, bu durumun hayati tehlike oluşturduğunu ifade ediyor ve daha önce asansörde meydana gelen birçok kaza ve tutulan tutanaklar hakkında bilgi veriyor.

Diyarbakır Çocuk Hastanesi'nde yaşanan bu tehlikeli durum, hastane personeli ve hastalar için büyük endişe kaynağı olmaya devam ediyor.

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesi Dağkapı Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde hasta ve personel asansörleri, Yenişehir Belediyesi tarafından 12 Mayıs 2023 tarihinde kontrol edilmiş ve tespit edilen eksiklikler nedeniyle uygunsuz görülerek 60 gün içinde eksiklerin giderilmesi için süre verilmiş, eksikler giderilmez ise mühürleneceğine dair uyarı yazısı asılmıştı. Ancak verilen süre üzerinden 13 gün geçmesine rağmen herhangi bir onarım yapıldı ve halen kullanılmaya devam edilmekte olduğu görüldü.

Hasta ve hasta yakınları, söz konusu asansörlerde daha önce birçok kaza olduğu ve tutanaklar tutulduğunu belirterek hayati tehlike oluşturan asansörlerin bakımının yapılması için hastane yönetimine çağrıda bulundu.