Adana'nın 420 bin nüfuslu merkez Yüreğir ilçesinde yeni seçilen Belediye Başkanı Ali Demirçalı, belediyenin geçmiş borçlarının detaylarını açıkladı. Başkan Demirçalı, belediyenin 883 milyon 857 bin 423 lira borcu olduğunu belirtti.

Memur servislerinin kaldırılması yargıya taşınıyor Memur servislerinin kaldırılması yargıya taşınıyor

1 milyon 200 bin lirayı belediyenin hesabına geri yatırdı

Ayrıntılarıyla açıklama yapan Demirçalı, kredi borçlarının 63 milyon 800 bin 297 TL, kredi faiz borçlarının 45 milyon 631 bin 282 TL, SGK borçlarının 13 milyon 520 bin 174 TL, vergi dairesi borçlarının 32 milyon 270 bin 199 TL, piyasa esnaf borçlarının 628 milyon 728 bin 266 TL, depozito ve teminatların 16 milyon 403 bin 657 TL, diğer emanetlerin 5 milyon 167 bin 545 TL, destek hizmetlerinin 156 bin TL, trafik cezalarının 180 bin TL, Tesisler Müdürlüğü borcunun 35 milyon TL, Fen İşleri Müdürlüğü borcunun 10 milyon TL, ve Makine İkmal Müdürlüğü borcunun 33 milyon TL olduğunu ifade etti. Başkan Demirçalı ayrıca, bir personelin zimmetine geçirdiği 1 milyon 200 bin lirayı belediyenin hesabına geri yatırdığını ve bu kişi hakkında adli soruşturma başlatılacağını da sözlerine ekledi.

Usulsüzlük ve yolsuzluk tespit edildi

Belediyede yapılan inceleme ve denetleme çalışmaları sonucunda birçok usulsüzlük ve yolsuzluk tespit edildiğini açıklayan Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı, zimmetine para geçiren bir kişinin tespit edildiğini belirtti.

Zimmete para geçiren personel var

Demirçalı, bu kişinin kimliğini açıklamamakla birlikte şunları söyledi: "Zimmetine para geçiren arkadaşımızın dekontu elimizde. Dün itibariyle 1 milyon 200 bin TL'lik parayı hesaba iade etti. Arkadaşlarımız şu anda savcılığa göndermek için çalışma yapıyor. Bu tür yolsuzluklar tek başına yapılan hatalar değil. Belediyemizde birçok usulsüzlük, yönetmeliklere aykırı alımlar yapılmış.

Bu alımlar yasal değil

Bir örnek daha vereyim; birkaç gün önce 35 milyonluk doğrudan alım yapılmış. Bir yıldır dosya açılmamış, teklif alınmamış. Bu ödemeyi yapamayacağımızı, bu alımların yasal olmadığını söyledik.

Sayıştay’ı göreve davet etti

Bu konuda mülkiye müfettişlerini ve Sayıştay denetçilerini göreve davet ediyoruz. Çağrımız, gelip belediyemizi incelemeleridir. Usulsüz alımların çok fazla olduğunu belirtmek istiyorum. Belediyenin son 5 yılının incelenmesi gerekiyor. Çünkü böyle bir borcu biz yapmadık, belediyeyi bu hale getirenlerin mutlaka hesap vermesi gerekiyor."