2022 yılından beri Ünye Devlet Hastanesi Başhekimliği görevini sürdüren Opr. Dr. Ahmet Ateş, görevinden istifa etti. 

Dr. Ateş, istifasının ardından hastanede poliklinik hizmeti vermeye devam edecek. Ortopedi branşında hizmet veren Dr. Ateş, başhekimlik ile doktorluk arasında tercihini hastalarından yana kullandı.

Ünye Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Ahmet Ateş Görevinden İstifa Etti

Dr. Ateş’in istifasının ardından hastanede başhekim değişikliklerinin sıkça yaşandığı ve bu durumun sağlık hizmetlerini etkilediği vurgulanıyor. 

Siyasilerin, hastaneye doktor atamak yerine başhekim değiştirmekle meşgul oldukları belirtiliyor. Ayrıca, denetmenlerin yüzeysel incelemeleri ve nöbet çizelgelerindeki eksiklikler de eleştiriliyor. 160 kişi olması gereken nöbet çizelgesinde sadece 100 kişinin bulunduğu, bu durumun torpilli atamaların sonucunda ortaya çıktığı ifade ediliyor.

Ünye Devlet Hastanesi'ne atanması gereken doktorların Altınordu'da tutulduğu ve bu sorunun çözümü yerine başhekim değişikliği ile gündemin değiştirildiği belirtiliyor. Bu tür değişikliklerin geçici çözüm sunduğu ve asıl sorunların çözülmediği eleştirisi yapılıyor.

Dr. Ahmet Ateş Ünye Devlet Hastanesi Başhekimliğinden İstifa Etti Dr. Ahmet Ateş Ünye Devlet Hastanesi Başhekimliğinden İstifa Etti

Op. Dr. Ahmet ATEŞ Kimdir?

10 Şubat 1973 tarihinde Ünye’de doğdu. İlk ve Ortaokulu Ünye’de tamamladı. 1987 – 1990 yılları arasında liseyi bitirdi. Ardından 1998 yılında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesinden  mezun oldu.

1998 – 2002 yılları arasında Bitlis / Ahlat’ta Sağlık Grup Başkanı sonra Başhekim olarak çalıştı.

Prof. Dr. Cüneyt Karagöl Bilkent Şehir Hastanesi Başhekim Yardımcısı Oldu! Prof. Dr. Cüneyt Karagöl Bilkent Şehir Hastanesi Başhekim Yardımcısı Oldu!

2002 – 2008 yılları arasında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesinde İhtisasını yaptı. 2008 – 2010 yılları arasında Tunceli Devlet Hastanesinde mecburi hizmetini yaptı. 2016 yılında Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çalıştı. 2016 – 2022 yılları arasında Ankara Atatürk Sanatoryum Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yaptı..

1 Ağustos 2022 tarihinden itibaren Ünye Devlet Hastanesi Başhekimi olarak görev yapmaktadır.

Kaynak: Alp Medya Ajans