Memurun cebinden çıkan sendika kayıplarının ana nedeni ise, Anayasa Mahkemesi’nin sendika ikramiyeleri ile ilgili verdiği karar.

Anayasa Mahkemesi Kararı ile Yeni Uygulama Başladı

Anayasa Mahkemesi’nin verdiği karara göre, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan personelin maaşlarına eklenen sendika ikramiyeleri, artık tüm sendikalı personele 350 TL olarak ödenmeye başlandı. Yüksek Mahkeme kararı, Şubat ayından itibaren geçerli olmaya başladı ve personelin maaşlarına yansıdı.

Sendika Üyeliği Şartı Kaldırıldı

Önceden sendika ikramiyesi yüksek tutarda alabilmek için, çalışanların üye sayısı %2’nin üzerinde olan bir sendikaya üye olmaları gerekiyordu. Ancak yeni karar ile birlikte bu şart ortadan kalktı. Artık üye sayısına bakılmaksızın tüm sendikalı personele sendika ikramiyesi aynı oranda ödeniyor.

Maaş Tutarlarında Kayıp Yaşanıyor!

Bu yeni düzenleme, mevcut ikramiye tutarının tüm sendika üyesi personele eşit şekilde ödenmesi sonucunda, aylık 350 TL tutarında bir kayba yol açtı. Kamu personelinin maaşlarındaki bu kesinti, Anayasa Mahkemesi’nin kararı doğrultusunda tüm sendikalı personel için geçerli olacak şekilde uygulanmaya başladı.

Son Durum..

Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan sendikalı personelin maaşlarından yapılan kesintiler, Anayasa Mahkemesi’nin kararı doğrultusunda sendika ikramiyelerinin herkese eşit şekilde ödenmesiyle ilgili olarak 2050 TL’ye ulaştı