6. dönem toplu sözleşme mutabakatına göre 2 yılda bir yapılması hususunda mutabakata varılan Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı için Sağlık Bakanlığı yeni duyuru yayınladı.

Özellikle Şube Müdürlüğü ve Entegre Hastane Müdürlüğü için yazılı sınava girerek aldıkları eğitimin karşılığı ünvanlara sahip olmak isteyen personeller ise bu dönemde de hayal kırıklığı yaşadı.

Sağlık Bakanlığı 2023 yılında da tek bir Şube Müdürlüğü ya da Entegre Hastane Müdürlüğü kadrosu için sınav düzenlememekte kararlı olduğunu gösterdi.

Öte yandan unvan değişikliği sınavıyla atanmak isteyenler içerisinden bu sene mezun olma şansı olanlara da Bakanlık hak tanımadı.

Diğer taraftan lisans mezunu olmanın dışında memur dahi olunmasa bile sözleşme imzalayarak Sağlık Bakanlığında Hastane Müdürlüğü, Uzmanlık gibi kadrolarda idarecilik yapılan sözleşmeli yöneticilik sistemi ise aynen devam edeceği görüldü.

Sağlık ve sosyal hizmet kolunda sayıları yaklaşık 57’yi bulan sendikaların ise sözleşmeli yöneticilik sistemi yerine görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavıyla sağlık kurumlarında idarecilik yapılması konusunda herhangi bir çalışma yapmaması da dikkatlerden kaçmadı.