Bakan Şimşek vatandaşlara borsanın oyun alanı olamadığını söyleyerek, çevreden alınan bilgilerle hareket edilmemesi gerektiğine çağrıda bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten Önemli Ekonomi Mesajları

"Finansal Okuryazarlık Platformu Lansmanı"nda konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomiye dair önemli mesajlar verdi. Şimşek, borsa yatırımcılarına seslenerek, borsanın yatırım yeri olduğunu ve oyun yeri olarak görülmemesi gerektiğini vurguladı.

Borsa Yatırımcılarına Uyarı

Bakan Şimşek, vatandaşlara borsa konusunda dikkatli olmaları gerektiğini hatırlatarak, tüyo ve duyumlarla hareket edilmemesi gerektiğini belirtti. Kolay para kazanmanın riskli ve tehlikeli olduğuna dikkat çeken Şimşek, yatırımcıların bilgiye dayalı analizlerle hareket etmeleri gerektiğinin altını çizdi.

Yüzde 1 Barajını Geçen Sendikaların Üyeleri 414 TL Fazla Ücret Alacak! Yüzde 1 Barajını Geçen Sendikaların Üyeleri 414 TL Fazla Ücret Alacak!

Enflasyon Hedefleri

Konuşmasında enflasyon konusuna da değinen Şimşek, enflasyonu tek haneye indirme programının başarılı bir şekilde devam ettiğini ifade ederek, mayıs ayında yıllık enflasyonun yükselmeye devam edeceğini belirten Şimşek, yıl sonunda enflasyonun 30'lu rakamlara ineceğini yineledi.

Ekonomik İstikrar Vurgusu

Şimşek, ekonomik istikrarın sağlanması ve enflasyonla mücadelenin öncelikli hedefleri arasında olduğunu belirterek,bu hedeflere ulaşmak için kararlı adımlar atmaya devam edeceklerini söyledi.