Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, kurban etinin bir gün dinlendirilerek tüketilmesinin sağlık açısından daha faydalı olduğunu belirtti.

Dengeli Beslenme İçin Öneriler

Bakan Koca, kurban etinin yanında sebze, salata, yoğurt ve tam taneli ürünler tüketilmesinin dengeli beslenme açısından önemli olduğunu vurguladı. Et tüketiminin yanı sıra bu tür gıdaların da ihmal edilmemesi gerektiğini söyledi.

Uzman Diyetisyenden Bilgilendirme

Paylaşımında, Uzman Diyetisyen Hümeyra Arslan'ın kurban eti tüketimiyle ilgili bilgilendirmelerinin yer aldığı bir videoya da dikkat çeken Koca, özellikle yüksek kolesterol ve kalp hastalığı riski taşıyan bireylerin kırmızı et tüketimini haftada iki günle sınırlamaları ve sakatat tüketiminden kaçınmaları gerektiğini belirtti.

Koca'nın açıklamaları şu şekilde:

"Kurban etini bir gün dinlendirdikten sonra tüketmek sağlık için daha faydalıdır. Etin yanında sebze, salata, yoğurt, tam taneli ürünleri ihmal etmezsek dengeli beslenmeyi sağlamış oluruz. Özellikle, yüksek kolesterolü olan ve kalp hastalığı riski taşıyanların kırmızı et tüketimini haftada iki günle sınırlandırması ve sakatat tüketiminden kaçınması önemlidir."