Bakan Koca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla gerçekleşen törenin ardından, sosyal medya üzerinden hastane hakkında önemli bilgileri paylaştı. Koca, hastanenin tanıtım videosuna yer vererek, Türkiye'nin 24'üncü şehir hastanesi olan Antalya Şehir Hastanesi'nin kapılarını resmi olarak açtığını duyurdu.

Hastanenin detaylarına değinen Bakan Koca, Antalya Şehir Hastanesi'nin sadece yatak kapasitesi ile değil, aynı zamanda özellikli birimleriyle de dikkat çektiğini belirtti. Yanık Merkezi, Uyku Laboratuvarı, İnme Merkezi, Organ Nakli Merkezi, Perinatal Merkez, ve Genetik Hastalıklar Merkezi gibi özel alanlarda hizmet verecek olan hastane, Antalya ve çevre bölgelerde sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmayı hedefliyor.

Bakanlık olarak Antalya'ya yapılan sağlık yatırımlarını vurgulayan Koca, 2002 yılından bu yana toplamda 66 sağlık tesisi açıldığını, sağlık çalışanı sayısının 4 kat, uzman hekim sayısının ise yaklaşık 5 kat artırıldığını belirtti. Antalya'da 23 bin personelle hizmet verdiklerini ifade eden Koca, sağlık alanında yaşanan bu gelişmelerin bölgedeki sağlık hizmetlerini güçlendirdiğini dile getirdi.