Bakan Koca Sancaktepe’de inşası devam eden ve Türkiye’nin en büyük kapasiteli şehir hastanesi olması beklenen inşaat alanında incelemelerde bulundu.

5108 YATAKLI HASTANE OLACAK

Türkiye’nin en büyük kapasiteli Sehir Hastanesi’nin Sancaktepe‘de yapıldığını belirten Bakan Koca, hastanenin hemen bitişiğinde bulunan acil durum hastanesi ile beraber toplamda 5108 yataklı bir sağlık kampüsü haline geleceğini söyledi.

NADİR HASTALIKLAR MERKEZİ

Sancaktepe‘de yapılan sağlık kompleksinin Türkiye’de bir ilke imza atacağını vurgulayan Bakan Koca, önümüzdeki 6 ay süresinde bahar projesini hızla faaliyete geçirmek istediklerini, bu hastanede nadir hastalıklarının tedavisi için gen ve hücre terapi merkezi kuracaklarını duyurdu.

20 BİN SAĞLIKÇI GÖREV YAPACAK

Sağlık kompleksinin bitimi ile beraber içerisinde bir simülasyon merkezi ve İl Sağlık Müdürlüğü binasının da bulunacağını ifade eden Bakan Koca, yerleşkenin tamamlanmasının ardından 20 bin sağlık çalışanının bu komplekste hizmet vereceğini ve inşaatın ise 2026 yılı sonuna kadar tamamlanacağını söyledi.

ŞEHİR HASTANESİ SAYISI 50 OLACAK

Türkiye genelinde bir çok şehir hastanesi projesinin halen devam ettiğini belirten Bakan Koca, İstanbul’da da bu bağlamda şehir hastanesi projesinin hızla devam ettiğini söyledi. İnşaatı devam eden hastanelerin tamamlanmasının ardından 42 olan şehir hastanelerinin sayısının 2026 sonunda 50'ye ulaşacağını belirtti

21. Yüzyıl Keşif Ödülünü Kazanan Robot Hastalıklara Çare Olacak 21. Yüzyıl Keşif Ödülünü Kazanan Robot Hastalıklara Çare Olacak

SMA GİBİ NADİR HASTALIKLAR İÇİN..

Bakan Koca, Sancaktepe'nin havaalanı ve pist avantajını kullanarak burada nadir hastalıklar için gen hücre terapi hastanesi inşa edeceklerini belirtti. Bakan, şu ifadeleri kullandı: "SMA gibi nadir hastalıkların tedavisinin ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz. Bu bağlamda, nadir hastalıklar için kişiye özel üretim ve uygulamanın yapıldığı bir hastane kurulacak. Bu hastane, dünya genelinde bir ilki gerçekleştirecek ve dijital olarak ruhsatlandırılacak. Dijital ruhsatlandırma konusunda da dünyada bir ilki gerçekleştireceğiz.".